fbpx

Senzorii de amprente digitale vor fi pe mai mult de jumatate dintre smartphone-urile din 2017

Senzorii de amprente digitale vor fi pe mai mult de jumatate dintre smartphone-urile din 2017

Rata de adoptie a senzorilor de amprente digitale pe piata de smartphone-uri se va ridica la peste 50% in 2017, de la 40% in 2016, potrivit unor oameni din industrie.

Va amintiti de telefoanele simple din trecut in care securizarea unui telefon era practic o combinatie de apasari de butoane (mai mult o protectie la deblocare decat o caracteristica de securitate)?

Apoi, mai tarziu am avut coduri, iar cu smartphone-urile Android avem de asemenea alte caracteristici de deblocare, cum ar fi deblocarea prin model.

CITESTE SI:  S-ar putea sa stim pretul dispozitivului AirPower de incarcare wireless

Dar in ziua de azi este clar ca securitatea biometrica devine standardul, tocmai de aceea nu este surprinzator sa aflam ca in 2017 exista sanse mari ca mai mult de jumatate din smartphone-uri vor integra senzori de amprente digitale.

Asta potrivit unei stiri de DigiTimes care citeaza oameni din industrie care spun ca senzorii de amprente digitale pe smartphone-uri ar putea vedea o penetrare pe piata de mai mult de 50% in 2016.

CITESTE SI:  Android 5.1 Lollipop va aduce Guest-mode pe Galaxy S6

Asta spre deosebire de situatia actuala cand procentul e de 40% care este practic mult mai mare fata de 2015 cand s-a estimat ca procentul era de aproximativ 20%.

Desi senzorii de amprente digitale pe smartphone-uri au fost implementati de Motorola acum cativa ani, abia dupa ce Apple a introdus Touch ID tehnologia a devenit larg raspandita din nou.

CITESTE SI:  Sony Xperia Z5 se afla acum pe primul loc in topul DxOMark pentru camerele de smartphone-uri

Samsung a incercat recent sa introduca tehnologia de scanare de iris cu smartphone-ul Galaxy Note 7, dar avand in vedere ca exista anumite limitari ale caracteristicii, trebuie sa recunoastem ca s-ar putea sa nu fie adoptata prea rapid, dar presupunem ca va trebui sa asteptam si sa vedem. Dar aceasta tehnologie si senzor de securitate biometrica prin amprente digitale s-ar putea dovedi foarte utila pe smartphone-uri.