fbpx
Se spune ca rechemarea smartphone-urilor Galaxy Note 7 va costa compania Samsung un miliard de dolari

Se spune ca rechemarea smartphone-urilor Galaxy Note 7 va costa compania Samsung un miliard de dolari

Rechemarea Samsung Electronics a milioane de smartphone-uri cu ecran mare nu va fi ieftina. Compania sud-coreeana ar putea cheltui pana la 1 miliard de dolari, dupa ce a decis sa inlocuiasca toate cele 2,5 milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7 care au fost livrate, avand in vedere ca au fost puse in vanzare acum doua saptamani, potrivit estimarilor Bloomberg.

Cand Samsung Galaxy Note 7 a fost lansat, a fost foarte laudat, iar multi au spus ca acesta este un smartphone Android construit cum trebuie.

CITESTE SI:  Galaxy S8 poate captura clipuri video la 1000 de cadre pe secunda [zvon]

Presupunem ca de-a lungul anilor in care a lansat smartphone-uri Galaxy Note, compania sud-coreeana si-a perfectionat creatia, dar din pacate lansarea a fost presarata cu o serie de stiri cu baterii care au explodat.

Asta a fortat compania sa emita o rechemare globala (cu exceptia Chinei) pentru telefoanele Galaxy Note 7. Rechemarile sunt intotdeauna scumpe, iar aceasta situatie nu este o exceptie.

Potrivit unei stiri de Bloomberg, s-a estimat ca rechemarea ar putea costa compania sud-coreeana un miliard de dolari.

CITESTE SI:  Cativa producatori ar putea lansa smartphone-uri pliabile anul viitor

Samsung inca nu a confirmat cifrele, dar potrivit Koh Dong Jin, directorul pentru smartphone-uri al Samsung, acesta a spus ca a fost o “suma care frange inima”.

Oricat de rau ar parea, presupunem ca este bine ca Samsung a reperat problema devreme si ca nu trebuie sa plateasca mai mult de 1 miliard de dolari. In caz ca nu ai auzit, problema vine de la bateriile produse de una dintre diviziile Samsung, ceea ce inseamna ca nu pot da vina pe nimeni altcineva pentru problemele bateriei.

CITESTE SI:  Ce schepsisuri are utilizarea iPhone-ului drept cheie de securitate

Pana acum, Samsung a lansat un program de schimb in care clientii isi pot pune la bataie smartphone-urile existente pentru fie un Galaxy Note 7 nou-nout, sau pot opta pentru usor mai vechile smartphone-uri Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge.