fbpx

Se pare ca Huawei a detronat Xiaomi in China

Se pare ca Huawei a detronat Xiaomi in China

Huawei Technologies Co. a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din China in al treilea trimestru, depasind Xiaomi ale carui livrari au intrat in declin de acum un an, au aratat cele mai recente date ale unei companii de cercetare.

Intr-o perioada foarte scurta de timp, Xiaomi a devenit producatorul de smartphone-uri cu cele mai multe smartphone-uri vandute si a depasit chiar si Apple si Samsung intr-una dintre cele mai profitabile piete de pe planeta, adica China.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy S6 Edge se confrunta cu iPhone 6 intr-un "drop test"

Totusi, asa cum se spune, ceea ce urca trebuie sa si coboare. Ultimele date de la o companie de cercetare arata ca Huawei a detronat Xiaomi pe piata de smartphone-uri din China in al treilea trimestru al anului.

In timpul acestei perioade, vanzarile de smartphone-uri ale Xiaomi au intrat in declin, prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Compania Xiaomi din China este cunoscuta pentru ca produce telefoane care au niste preturi foarte competitive.

Compania a inceput doar prin livrarea smartphone-urilor in China, dar mai tarziu s-a extins catre pietele din apropiere, cum ar fi India. Producatorul a repetat ca intentioneaza sa-si aduca dispozitivele si in Statele Unite la un moment dat in viitor.

CITESTE SI:  Motorola ne aminteste ca Moto X a fost primul smartphone cu piele veritabila

Pe de alta parte, Huawei este deja mai bine stabilita in Asia, precum si in Europa si Statele Unite, asa ca are o baza foarte buna pe care se poate juca.

Numai in China, se crede ca livrarile de smartphone-uri ale companiei Huawei au crescut brusc cu 81% in al treilea trimestru.

CITESTE SI:  Ce defect grav aveau becurile inteligente Philips

Aceasta crestere monumentala a fost tot ceea ce avea nevoie compania Huawei pentru a depasi Xiaomi si a deveni cel mai mare producator de smartphone-uri din China.

De asemenea, Huawei a avut de castigat cu Nexus 6P, primul smartphone Nexus pe care l-au creat Huawei in colaborare cu Google. Daca Xiaomi vrea sa ajunga din nou pe marea scena, va trebui sa-si lanseze dispozitivele in Vest.