fbpx

Samsung va recupera 157 de tone de metale rare din smartphone-urile Galaxy Note 7

Samsung va recupera 157 de tone de metale rare din smartphone-urile Galaxy Note 7

Gigantul in electronice Samsung Electronics Co. Ltd a declarat marti ca planuieste sa recupereze 157 de tone de metale rare din smartphone-urile Samsung Galaxy Note 7 rechemate si retrase, intr-o incercare de a reduce impactul asupra mediului al dispozitivelor predispuse sa ia foc.

Suntem siguri ca multi se intreaba ce are de cand Samsung cu milioanele de smartphone-uri Galaxy Note 7 care au fost retrase si rechemate. Am vazut cum compania Samsung a relansat acel smartphone sub numele de Galaxy Note Fan Edition – care practic este o versiune reconditionata a smartphone-ului si care vine fara bateria buclucasa care lua foc.

CITESTE SI:  De ce Apple lucreaza cu operatorii din China

Dar avand in vedere ca disponibilitatea acestui smartphone este limitata la piata din Coreea de Sud, cum ramane cu restul smartphone-urilor Galaxy Note 7? Cei care sunt ingrijorati ca acestea ar putea sfarsi aruncate intr-un depozit de deseuri pot sta linistiti, avand in vedere ca Samsung isi va da toata silinta pentru a reduce impactul negativ asupra mediului, iar asta prin recuperarea a 157 de tone de metale rare din smartphone-urile Galaxy Note 7.

CITESTE SI:  Un trol al brevetelor sfarseste prin a plati Kaspersky pentru solutionarea procesului

Dupa cum poate stii, foarte multe metale rare sunt folosite in productia electronicelor noastre, iar Samsung are de gand sa incerce sa recupereze cat mai multe dintre ele, pe langa componentele care ar putea fi folosite ca si piese de schimb pentru dispozitivele care sunt trimise la centre de reparatii pentru reparatii.

Printre acestea se numara modulele de camera, cipurile, displayurile, pe langa metalele rare folosite precum cobalt, cupru, aur si argint din smartphone-urile Samsung Galaxy Note 7. Activistii Greenpeace pentru protejarea mediului inconjurator au atras atentia companiei Samsung pentru ca producatorul sud-coreean sa incerce sa recupereze materialele folosite in Galaxy Note 7 si se pare ca dorinta lor va fi indeplinita. Dar presupunem ca are logica, avand in vedere ca aruncarea metalelor rare ale lui Galaxy Note 7 ar fi o risipa foarte mare, luand in calcul cat de multe unitati ale telefonului ca exploda au fost produse.