fbpx

Samsung va produce roboti chiar mai ieftini decat muncitorii umani

Samsung va produce roboti chiar mai ieftini decat muncitorii umani

Samsung si Coreea de Sud investesc in roboti cu care spera sa faca functionarea muncitorilor mecanici mai ieftina in joburile in care in prezent este nevoie de degete umane flexibile.

Robotii au inceput deja sa inlocuiasca oamenii in multe joburi, iar, drept rezultat, muncitorii umani raman fara slujbe si sunt pe buna dreptate ingrijorati in legatura cu sursele lor de angajare din viitor si, avand in vedere avansul rapid in tehnologia robotilor, acesta nu pare sa incetineasca prea curand.

CITESTE SI:  Pentru cine ar fi util TV-ul Samsung controlat cu creierul

Samsung si Coreea de Sud lucreaza acum pentru a crea roboti care vor fi mai ieftini decat muncitorii umani, iar acestia ii vor inlocui in fabricile in care are loc productia in masa a lucrurilor, cum ar fi dispozitivele mobile. Ministrul Comertului, Industriei si Energiei din Coreea de Sud a alocat 14,8 milioane de dolari pentru a ajuta Samsung in dezvoltarea robotilor ieftini care vor functiona in astfel de fabrici.

Samsung si ministerul nu-si tin secret telul la care aspira, acestia sunt foarte constienti ca salariile din China cresc si vor sa aduca ceva din businessul de productie profitabil in Coreea de Sud prin inlocuirea muncitorilor umani cu roboti ieftini.

CITESTE SI:  Cum pot accesa proprietarii de smartphone-uri Samsung Galaxy meniuri secrete la restaurante

Daca Samsung este capabila sa creeze dispozitive ieftine care pot inlocui muncitorii de pe liniile de productie de smartphone-uri, atunci este foarte probabil ca producatorii prin contract precum Foxconn, care asambleaza iPhone-uri si alte dispozitive Apple, vor cauta optiuni prin care vor economisi cei mai multi bani.

CITESTE SI:  Pretul si specificatiile laptopului Samsung Galaxy Book Flex α

Totusi, este mai usor de spus decat de facut si ar putea lua companiei Samsung si Coreii de Sud destul de mult timp pana ce vor fi capabili sa vina cu roboti ieftini care ii pot inlocui pe deplin pe muncitorii de pe o linie de productie.

Totusi, cand vor putea Samsung si Coreea de Sud sa faca asta, vor zdruncina considerabil lucrurile in industria de productie globala pe care China a condus-o de ceva timp.

Sursa: theregister.co.uk

Facebook