fbpx

Samsung lanseaza un program de recompense pentru bug-urile smartphone-urilor sale

Samsung lanseaza un program de recompense pentru bug-urile smartphone-urilor sale

Dupa cum am vazut de multe ori in trecut, niciun soft nu poate fi 100% sigur, perfect si fara bug-uri, pentru ca este imposibil pentru o companie sa testeze posibilitatile nesfarsite ale comportamentului utilizatorului sau diversele combinatii de atacuri pe care hackerii le-ar putea folosi pentru a incerca sa sparga acel soft.

Tocmai de aceea, companiile trebuie sa stie totul inaintea tuturor. Se pare ca Samsung procedeaza la fel, avand in vedere ca compania a lansat recent Mobile Security Rewards Program care practic este un program de recompense pentru bug-urile descoperite pe dispozitivele sale mobile precum smartphone-urile.

CITESTE SI:  VIDEO: Cea mai recenta reclama a Samsung ataca Apple

Utilizatorii/dezvoltatorii care descopera bug-uri si brese de securitate in softul mobil al smartphone-urilor Samsung pot avea sansa de a fi recompensati cu un premiu in bani, suma de bani depinzand de cat de severa este bresa de securitate.

Cu toate acestea, se pare ca Samsung urmareste numai anumite tipuri de brese si nu toate bug-urile descoperite pe smartphone-uri vor fi recompensate. Practic, bug-urile Samsung care nu au un impact pentru securitate nu vor fi eligibile pentru premiul in bani al programului de recompense si trebuie sa fie o bresa de securitate pentru care nu este necesara niciun contact fizic cu smartphone-ul Samsung, ceea ce inseamna ca aceasta trebuie sa fie o bresa de securitate care poate fi exploatata de la distanta.

CITESTE SI:  Utilizatorii Android sunt mai loiali decat cei iOS

Potrivit Samsung, aceste brese de securitate si bug-uri de smartphone vor fi incluse in patru categorii: usoare, moderate, destul de grave si critice, iar platile variaza de la minim 200 de dolari si pot ajunge pana la 200.000 de dolari pentru cele mai severe. Daca esti interesat sa afli mai multe despre programul de recompense pentru bug-uri al Samsung, atunci intra pe site-ul sau oficial pentru mai multe detalii.