Samsung face praf stirea cum ca televizoarele sale triseaza la testele de eficienta energetica

Samsung face praf stirea cum ca televizoarele sale triseaza la testele de eficienta energetica

O noua stire publicata astazi de Guardian sustine ca ComplianTV, o organizatie finantata de Uniunea Europeana, a descoperit ca televizoarele Samsung triseaza la testele de eficienta energetica.

Practic, ceea ce inseamna este ca se crede ca televizoarele Samsung arata un consum de energie mai redus in timpul testelor de eficienta energetica, comparativ cu situatiile din lumea reala.

Samsung a negat puternic ca dispozitivele sale triseaza la testele de eficienta energetica si repeta ca televizoarele lor sunt pe deplin in conformitate cu standardele de eficienta energetica.

Nu a durat prea mult timp pana ce aceasta stire cu televizoare care triseaza la testele de eficienta energetica a dus la comparatii intre Samsung si Wolkswagen. S-a descoperit recent ca producatorul german de masini a folosit un software pentru a pacali testele de emisii diesel pentru mai mult de 10 milioane de masini, iar fiecare dintre ele va fi acum reparata.

CITESTE SI:  Huawei vrea sa-i traga presul de sub picioare companiei Apple cu al ei iPhone 8 cu ajutorul lui Mate 10

Samsung este acuzata de folosirea unei caracteristici numite “motion lightning”. Se pare ca aceasta caracteristica indica posibilitatea ca televizorul poate detecta ca se deruleaza un test, pentru a reduce automat consumul de energie.

Compania explica intr-o postare pe blog ca aceasta caracteristica “motion lightning” nu se activeaza doar in timpul testarii si ca este mai degraba o setare implicita care functioneaza atat in laborator, cat si acasa, pentru a oferi o “economisire a energiei si pentru a ne ajuta sa reducem impactul nostru asupra mediului”.

CITESTE SI:  Presedintele Nintendo, Satoru Iwata, a trecut in nefiinta

Samsung este de acord ca nu toti utilizatorii se vor uita la televizor cu caracteristica motion lightning pornita, spune ca aceasta caracteristica le ofera utilizatorilor control deplin, indiferent daca vor sa puna accent pe eficienta energetica sau pe performanta televizorului lor.

Cu toate acestea, ComplianTV nu vede in acest fel lucrurile, directorul de proiect pentru laboratorul de produse al organizatiei spune pentru The Guardian ca “Samsung respecta litera legii, dar nu si spiritul legii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *