fbpx

Samsung este cel mai nou titan in tehnologie care isi deschide un laborator AI in Canada

Samsung este cel mai nou titan in tehnologie care isi deschide un laborator AI in Canada

Daca nu era deja clar ca Canada devine un focar pentru cercetarea AI (inteligenta artificiala), acum este. Samsung a deschis un laborator AI (care poate fi vazut mai sus) la Universite de Montreal.

Facultatea si studentii (inclusiv partenerul de lunga durata Samsung, profesorul Yoshua Bengio) vor colabora cu cercetatorii din Coreea de Sud cu privire la o serie de proiecte legate de AI, inclusiv tehnologia autoturismelor, recunoasterea imaginilor, traducerile si robotii.

CITESTE SI:  Pentru care telefoane Galaxy S6 nu va mai lansa Samsung update-uri

Desi s-ar putea sa nu vedeti primele roade ale acestui laborator din Canada timp de ani de zile, acesta subliniaza dependenta in crestere a Samsung de inteligenta artificiala, cat si schimbarea rapida a industriei tehnologice spre nord.

Nu este un secret faptul ca Samsung doreste (si are nevoie) sa-si consolideze activitatea in AI. Asistentul Bixby este deja o caracteristica pentru smartphone-urile Samsung, iar acesta se raspandeste la dispozitive precum boxe inteligente sau chiar alte aparate.

CITESTE SI:  Sony Xperia Z5 va fi altfel decat smartphone-urile Xperia Z de pana acum

Daca va fi un succes, va trebui sa evolueze rapid dincolo de starea sa actuala si sa devina un lucru pe care l-ati dori, mai ales ca asistentul Bixby al Samsung are caracteristici relativ unice precum identificarea obiectelor.

Combinati acest lucru cu activitatea companiei Samsung in domeniul masinilor fara sofer si al roboticii si este posibil ca soarta companiei sa se bazeze pe puterea laboratoarelor sale AI.

CITESTE SI:  Ce anume s-a defectat la Samsung Galaxy Fold dupa doar o zi

Si un lucru este sigur: investitia Canadei in AI (care a alocat 125 de milioane de dolari, printre alte initiative) conduce la o lupta acerba pentru talente, in special in Montreal.

Desi brandurile majore efectueaza cercetari in AI in intreaga Canada, cum ar fi biroul DeepMind al Google din Edmonton si unitatea de conducere autonoma a Apple din Ottawa, Montreal gazduia deja echipe de la Facebook, Google si Microsoft.

Facebook