fbpx

Samsung e acuzata de un complot cu alti furnizori DRAM pentru umflarea preturilor

Samsung e acuzata de un complot cu alti furnizori DRAM pentru umflarea preturilor

Samsung a castigat o parte semnificativa din profiturile sale de la divizia sa de semiconductori in ultimii ani. Pozitia de lider a companiei pe piata DRAM i-a permis sa profite de cererea ridicata si de cresterea preturilor.

Compania a declarat in comunicatul recent despre rezultatele sale financiare ca se asteapta ca acest impuls va continua si in trimestrul actual. Cu toate acestea, Hagens Berman, o firma de avocatura din Washington, Statele Unite, crede ca acest succes al Samsung si al altor producatori si furnizori DRAM nu tine numai de noroc.

CITESTE SI:  De ce Tesla ar putea trece si la smartwatch-uri

Daca exista un motiv pentru care guvernele sunt ingrijorate de faptul ca companiile devin monopoli, acela este ca, in calitate de monopol, clientii nu au alta solutie si trebuie sa cumpere de la monopol, ceea ce inseamna ca companiile ar putea profita de asta si cere de la clienti un brat si un picior pentru produsele lor.

Din pacate, in aceasta situatie pare sa fie Samsung. Potrivit unui proces recent intentat impotriva companiei, se pare ca Samsung este acuzata ca a profitat de pozitia sa pe piata si ca a complotat cu alti furnizori DRAM pentru a creste preturile acestei componente.

CITESTE SI:  Compania cu un sistem AI care poate descrie imaginile mai precis decat oamenii

Procesul impotriva acestor furnizori DRAM solicita statutul de proces multiplu in numele tuturor consumatorilor americani de smartphone-uri si produse computerizate de la companii precum Samsung, Hynix si Micron, trei companii despre care se spune ca controleaza in mod colectiv 96% din oferta mondiala de componente DRAM.

CITESTE SI:  Posta Regala din Marea Britanie va deveni ecologica cu dube electrice

Steve Berman, partener la Hagens Berman, a spus, “Ceea ce am descoperit pe piata DRAM este o schema clasica de stabilire a preturilor, in care un numar mic de corporatii centrale detin cota cea mai mare de piata. In loc sa joace dupa reguli, Samsung, Micron si Hynix au ales sa profite de consumatori, storcand piata pentru mai mult profit”. Samsung si celelalte companii implicate in proces inca nu au comentat pe marginea acestei chestiuni.