fbpx

Samsung dezvaluie un prototip de casca de realitate virtuala care nu are nevoie de smartphone

Samsung dezvaluie un prototip de casca de realitate virtuala care nu are nevoie de smartphone

Uita de Samsung Gear VR. Compania exploreaza oficial castile VR de sine statatoare. Samsung se afla in prezent in domeniul realitatii virtuale, multumita dispozitivului Gear VR care este practic o casca de realitate virtuala care functioneaza cu anumite smartphone-uri Samsung.

Compania sud-creeana este cunoscuta in domeniul realitatii virtuale (VR) cu dispozitivul sau Gear VR care are nevoie de unul dintre multele smartphone-uri Galaxy pentru a functiona.

Nu este niciun secret ca compania a lucrat la o casca VR de sine statatoare care nu va necesita un smartphone. Compania sud-coreeana Samsung a dezvaluit acum un nou design al dispozitivului sau ExynosVR de realitate virtuala.

CITESTE SI:  Pretul camerei GoPro Hero 9 Black care filmeaza 5K

Samsung a dezvaluit acest design al castii ExynosVR la Mobile World Congress din Shanghai de saptamana trecuta. Se spune ca printre specificatii se numara un procesor grafic ARM Mali G71 MP20 si un procesor M2 Dual tactat la 2,5GHz.

Stirile indica faptul ca acest dispozitiv are suport pentru rezolutie 4K la 75 de cadre pe secunda si pentru rezolutie Wide QHD (WQHD) la 90 de cadre pe secunda. Dispozitivul in sine pare sa aiba cateva camere pe fata sa, iar acestea se afla probabil acolo pentru urmarirea pozitiei.

CITESTE SI:  Ce califica HMD Global pentru a-si extinde agresiv businessul de smartphone-uri Nokia

Samsung nu a oferit mai multe detalii despre acest dispozitiv inca, asa ca nu este clar care sunt planurile companiei pentru acest dispozitiv. Poate ca Samsung testeaza tehnologia cu acest design care ar putea in cele din urma sa duca la o casca de realitate virtuala de sine statatoare pentru consumatori. Deci, una care nu va avea nevoie de smartphone.

CITESTE SI:  Unde isi va construi Epic Games noul sau sediu

O casca VR de sine statatoare (fara sa necesite un smartphone) ar fi foarte buna in a consolida pozitia companiei Samsung pe piata VR. Pentru inceput, nu ar mai fi nevoie ca oamenii sa cumpere unul dintre smartphone-urile companiei pentru a incerca realitatea virtuala. Mai mult, din cate se pare, casca va avea mai multa putere si astfel va fi capabila sa propulseze experiente de realitate virtuala mai captivante.

Facebook