fbpx
Samsung dezvaluie noi module de 8GB de RAM pentru smartphone-uri

Samsung dezvaluie noi module de 8GB de RAM pentru smartphone-uri

Samsung tocmai a anuntat ca incepe productia in masa a noii generatii de module RAM de 8GB pentru smartphone-uri, module care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decat cele anterioare, cu toate ca isi mentin aceeasi capacitate de 8GB. Cum va suna tehnologia DRAM de 10nm LPDDR4X (Low Power Double Data Rate, 4X)? Prea multe adjective, nu?

Smartphone-urile Samsung au in prezent 6GB de RAM maxim. Asta spre deosebire de unii dintre rivalii companiei Samsung care au inceput sa ofere smartphone-uri cu pana la 8GB de RAM.

CITESTE SI:  Compania care renunta sa mai produca ecrane LCD

Desigur, ramane de vazut daca este necesar atat de mult RAM, dar din perspectiva de marketing 8GB de RAN suna mai impresionant. Cel putin pe hartie.

Cu toate acestea, unul dintre zvonurile despre viitorul smartphone Galaxy Note 9 este ca Samsung l-ar putea echipa cu 8GB de RAM, un zvon pe care Samsung pare acum sa-l confirme pe jumatate.

CITESTE SI:  De ce se crede ca Google forteaza utilizatorii Microsoft Edge sa foloseasca Chrome

Compania a dezvaluit un nou modul RAM de 8GB ultra-subtire despre care spune ca este perfect pentru smartphone-urile de varf de urmatoare generatie.

Potrivit companiei Samsung, au “creat un pachet mobil DRAM LPDDR4X prin combinarea a patru cipuri DRAM LPDDR4X de 10nm si de 16Gb (16Gb=2GB). Acest pachet cu patru canale este capabil de un transfer de date de 34,1GB pe secunda, iar grosimea sa a fost redusa cu pana la 20% fata de pachetul de prima generatie, acest lucru permitand producatorilor sa proiecteze smartphone-uri mai subtiri, dar mai eficiente”.

CITESTE SI:  Ce inseamna shadow ban si de ce Twitter a fost acuzata ca-l practica asupra unor conturi

Compania Samsung nu spune ca acest modul de 8GB de RAM va aparea pe smartphone-ul Galaxy Note 9 sau pe Galaxy S10 din 2019, dar nu am fi surprinsi daca ar proceda astfel. Cu toate acestea, pana ce nu apar informatii oficiale in aceasta privinta, cel mai bine ar fi sa nu va puneti mari sperante.