fbpx

Samsung depaseste Intel si devine cel mai mare producator de cipuri din lume

S-a spus mai devreme in acest an ca Samsung ar putea depasi compania Intel si ca ar putea deveni cel mai mare producator de cipuri din lume, in ceea ce priveste veniturile. Compania a reusit asta.

Compania sud-coreeana a detronat Intel si este oficial cel mai mare producator de cipuri din lume, o pozitie de care Intel s-a bucurat timp de aproape 25 de ani. Samsung si-a publicat castigurile pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an acum cateva zile.

CITESTE SI:  Cum arata smartphone-ul Samsung brevetat cu adevarat fara margini

Nu numai ca compania a avut un profit record de 15 miliarde de dolari care a facut-o sa fie cea mai profitabila companie tehnologica din lume, dar a si depasit Intel si a devenit cel mai mare producator de cipuri din lume.

Compania sud-coreeana Samsung a avut venituri de 15 miliarde numai din businessul sau cu semiconductori si cipuri, venituri care sunt usor mai mari decat cele ale Intel care totalizeaza 14,8 miliarde de dolari din semiconductori si cipuri in cel de-al doilea trimestru al acestui an.

CITESTE SI:  De ce acest om nu mai are voie timp de 7 ani sa fie CEO-ul niciunei companii din Regatul Unit

Acest lucru i-a permis companiei sa incheie domnia de 24 de ani a Intel si sa devina cel mai mare producator de cipuri din lume, dupa venituri. In mod evident, asta nu inseamna ca Samsung a vandut la fel de multe procesoare ca Intel.

Produsele principale ale celei de-a doua companii includ procesoarele sale pentru PC-uri si servere. Pe de alta parte, Samsung produce cipuri pentru dispozitive mobile, dispozitive pentru Internetul Lucrurilor si pentru vehicule conectate.

CITESTE SI:  In ce conditii s-a deschis parcul Disney din Shanghai, in contextul coronavirusului Wuhan

Divizia de semiconductori a companiei castiga de asemenea multi bani datorita produselor printre care se numara memoriile flash si SSD-urile care s-au dovedit a fi foarte profitabile pentru compania Samsung.

Asta ne place noua la Samsung, faptul ca produce o multime de lucruri, investeste in cercetare si dezvoltare si pentru ca impinge incontinuu limitele tehnologiei. O companie de admirat.