Samsung are cel mai mare SSD din lume (30TB) si il produce acum in masa

Samsung are cel mai mare SSD din lume (30TB) si il produce acum in masa

Samsung a dezvaluit cel mai mare SSD din lume (dupa spatiul de stocare), adica 30TB. Este cel mai mare spatiu de stocare inghesuit vreodata intr-un Solid State Drive, iar acesta este proiectat pentru clientii din intreprinderi care doresc sa se indeparteze de partile mecanice ale hard disk-urilor standard.

Samsung este un lider mondial in tehnologii avansate de memorii, iar compania si-a demonstrat capacitatile intr-un mare fel, anuntand SSD-ul cu cea mai mare capacitate din lume care ofera un spatiu de stocare de 30TB.

CITESTE SI:  Galaxy S6 nu foloseste un modem Qualcomm, ci unul Samsung

Compania a anuntat ca a inceput productia in masa a SSD-ului si ca ofera cel mai mare spatiu de stocare dintre toate SSD-urile. 30,72TB, mai exact. Samsung a reusit sa atinga acest nivel de capacitate de stocare prin utilizarea celei mai recente tehnologii V-NAND.

Noul SSD ofera de doua ori mai mult spatiu de stocare decat Solid State Drive-ul anterior de mare capacitate de 15,36TB pe care Samsung l-a lansat in martie 2016. Noul SSD Samsung va fi folosit in sistemele de stocare de generatie urmatoare pentru companii, deci sa nu va asteptati ca-l veti putea gasi prea curand in PC-urile viitoare.

CITESTE SI:  Care companie va fi prima cu un smartphone cu cip Snapdragon 855

Solid State Drive-ul de 30TB al Samsung permite stocarea a aproximativ 5700 de filme de 5GB intr-un dispozitiv de stocare de doar 2,5 inci. Pe langa capacitatea dubla de stocare, performanta este acum aproape dubla fata de anteriorul Solid State Drive de mare capacitate.

Acest nou SSD de 30TB promite viteze aleatoare de citire si scriere de pana la 400.000 IOPS (input/output operations per second), respectiv 50.000 IOPS, iar vitezele secventiale de scriere si citire sunt de pana la 2100MB/s, respectiv 1700MB/s.

CITESTE SI:  TIME a declarat iPhone-ul ca fiind ce mai influent gadget al tuturor timpurilor

Compania Samsung nu a dezvaluit cand va fi SSD-ul de 30TB disponibil pentru cumparare si cat de mult va costa, dar probabil ca va puteti imagina ca nu va fi ieftin deloc. Samsung va extinde, de asemenea, gama pentru a include versiuni de 15,36TB, 7,68TB, 3,84TB, 1,92TB, 960GB si 800GB in cursul acestui an.