fbpx
Samsung ar fi de vina pentru pretul mare al lui iPhone 8

Samsung ar fi de vina pentru pretul mare al lui iPhone 8

KGI a publicat o noua stire care dezvaluie cateva detalii despre iPhone 8, sau iPhone Edition, sau s-o mai chema. Acea stire explica de ce iPhone 8 cu display OLED trebuie sa aiba un pret mai mare in acest an.

Daca stirile sunt adevarate, viitorul smartphone iPhone 8 al Apple nu va ieftin si se spune ca va avea un pret intre 999 de dolari si 1199 de dolari. Asadar, care este motivul pretului atat de mare? Inflatia?

Faptul ca Apple devine lacoma? Investitorii cer profituri mai mari? Se pare ca preturile ridicate sunt din cauza unui simplu motiv: Samsung. Intr-o stire de KGI Securities, se pare ca principalul motiv pentru care iPhone 8 ar putea fi scump consta in faptul ca Samsung monopolizeaza piata displayurilor OLED.

CITESTE SI:  Masina electrica ce rivalizeaza cu cele Tesla

Avand in vedere ca Samsung pare sa controleze cea mai mare parte din componentele OLED, se spune ca compania sud-coreeana Samsung taxeaza la greu pentru ele, ceea ce inseamna in schimb ca Apple are de asemenea nevoie sa-si creasca preturile telefoanelor lor, avand in vedere ca ne indoim ca Apple va binevoi sa suporte costurile.

CITESTE SI:  Preturile si specificatiile smartphone-urilor Pixel 5 si Pixel 4a 5G

KGI a estimat ca fiecare display OLED Samsung costa intre 120 si 130 de dolari pe unitate, in timp ce pretul panourilor LCD pe care Apple le foloseste pentru iPhone-urile anterioare se spune ca este de 45 – 55 de dolari.

Retineti ca CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat in trecut ca pretul componentelor publicate acolo nu sunt nici pe departe precise, asa ca tratati aceste informatii cu precautie deocamdata.

CITESTE SI:  La ce pret ar vinde SoftBank compania ARM Holdings catre NVIDIA

Acestea fiind spuse, am auzit ca Apple cauta sa schimbe lucrurile in ceea ce priveste furnizorii de displayuri OLED. Compania din Cupertino doreste ca LG sa-i aprovizioneze cu componentele necesare pentru 2019, ceea ce speram ca va insemna componente mai ieftine, desi ramane de vazut daca acest lucru va duce la un iPhone mai ieftin.