S-a dovedit aparent ca update-ul iOS 11.3 va readuce performanta pe iPhone-urile vechi

S-a dovedit aparent ca update-ul iOS 11.3 va readuce performanta pe iPhone-urile vechi

Online

Acum cateva zile, Apple a lansat cea de-a doua versiune beta a iOS 11.3 si ne-a oferit prima rezolvare pentru problema limitarii performantei iPhone-urilor vechi ale companiei.

In conformitate cu traditia sfanta, asta inseamna ca versiunea beta publica cu toate caracteristicile a fost lansata pe 7 februarie, ceea ce inseamna ca e timpul ca toti cei care nu sunt dezvoltatori sa se conecteze la WiFi si sa inceapa descarcarea update-ului.

Potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook, acesta a promis ca un viitor update iOS va permite utilizatorilor sa dezactiveze limitarea puterii procesorului iPhone-urilor vechi si sa le restabileasca la nivelurile anterioare de performanta ale iPhone-urilor.

Cei care se intreaba daca aceste informatii sunt adevarate, Filipe Esposito de la iHelpBR a efectuat cateva teste care s-au dovedit a fi precise. Potrivit scorurilor sale, iPhone-ul sau vechi bazat pe versiunea actuala a iOS are o performanta single-core de 1306 si o performanta multi-core de 2247.

CITESTE SI:  VIDEO: Ford proiecteaza un geam inteligent care le permite nevazatorilor sa "vada"

Cu toate acestea, dupa dezactivarea limitarii prin update-ul iOS 11.3, scorurile au urcat la 1510, respectiv 2621, desi Filipe precizeaza ca update-ul iOS 11.3 este inca in versiune beta, ceea ce inseamna ca versiunea finala ar putea genera rezultate diferite.

Cu toate acestea, diferentele in momentul de fata sunt incurajatoare, deoarece arata o diferenta semnificativa in ceea ce priveste scorurile de performanta cu update-ul iOS 11,3. Ramane de vazut care va fi performanta real-world a iPhone-urilor vechi, dar cel putin pe hartie s-au efectuat schimbari.

CITESTE SI:  Cand ar putea sosi jocul Pokemon pentru consola Nintendo Switch

Bineinteles, dezavantajul este ca, daca bateria este grav degradata, dezactivarea limitarii frecventei procesorului poate duce la oprirea neasteptata a telefonului. Pe langa dezactivarea limitarii performantei iPhone-urilor vechi, update-ul va introduce, de asemenea, o caracteristica “Battery Health” care le permite utilizatorilor sa stie care este starea bateriei iPhone-ului lor. Nu s-a spus nici un cuvant despre data la care update-ul final iOS 11.3 va fi lansat, dar speram ca nu va dura prea mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *