fbpx
S-ar putea ca Samsung a dezvoltat propriul procesor grafic pentru smartphone-uri

S-ar putea ca Samsung a dezvoltat propriul procesor grafic pentru smartphone-uri

Samsung produce multe dintre componenele smartphone-urilor lor, inclusiv displayul si procesorul (din unele modele). Un nou zvon indica ca acestia lucreaza si la propriul procesor grafic.

Smartphone-urile sunt ca niste mici calculatoare care incap in buzunarele noastre. Asta inseamna ca, la fel ca un calculator desktop sau laptop, acestea contin componente necesare pentru ele pentru a functiona, cum ar fi procesorul, RAM-ul, memoria, un sistem de operare si un procesor grafic.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung Galaxy S7 supravietuieste timp de 45 de minute in masina de spalat

In cea mai mare parte, smartphone-urile din ziua de azi sunt propulsate de procesoare grafice Adreno, dar asta s-ar putea schimba. Intr-o stire din China postata pe Weibo (citata de Phandroid), se pare ca Samsung si-ar fi dezvoltat propriul lor procesor grafic care sa fie folosit in dispozitivele lor mobile.

Samsung a fost oarecum autosuficienta cand vine vorba despre componentele smartphone-urilor lor, avand in vedere ca compania nu produce numai displayurile, aceasta isi produce si propriile cipuri Exynos, memoria si asa mai departe, asa ca faptul ca incep sa produca propriile GPU-uri nu este o surpriza prea mare.

CITESTE SI:  Presupuse imagini ale lui Galaxy Note 7 reconditionat au iesit la suprafata

De fapt, poate ca va amintiti ca, in 2016, a existat un zvon conform caruia compania sud-coreeana se afla in discutii cu NVIDIA si AMD in legatura cu producerea propriilor procesoare grafice pentru smartphone-uri, iar daca aceasta stire este adevarata, se pare ca planurile companiei Samsung au dat roade.

CITESTE SI:  Se pare ca asa isi pastreaza Apple secrete iPhone-urile

Nu suntem siguri cine ar fi putut ajuta Samsung cu planurile ei, asa ca asta ramane de vazut. Nu s-a suflat o vorba cu privire la momentul cand ne putem astepta ca aceste procesoare grafice sa apara pe propriile smartphone-uri ale Samsung, asa ca pana ce vedem sau auzim ceva oficial de la Samsung, tratati aceste informatii cu precautie.