fbpx

Rusia va trimite oameni pe Luna

Rusia va trimite oameni pe Luna

A trecut ceva vreme de cand omul a pasit pe Luna, iar Roscosmos din Rusia vrea sa rezolve asta. Este Agentia Spatiala Federala Rusa pentru cei care nu o stiu dupa numele sau mai comun, iar agentia din Rusia a anuntat astazi ca va trimite oameni pe Luna.

Anuntul a fost facut la o conferinta despre tehnologie si spatiu in Moscova tinuta de directorul Roscosmos, Energia Vladimir Solntsev. Acesta este doar unul dintre pasii spre scopul final al Roscosmos, acela de a stabili si de a mentine o baza spatiala adecvata pe Luna.

Mersul pe Luna nu este ca si cum ai intra intr-un avion, cel putin nu inca. Este necesara destul de multa munca inainte ca agentia rusa sa duca din nou oameni pe Luna.

Solntsev a dezvaluit astazi ca agentia a inceput sa construiasca naveta spatiala pentru aceasta misiune, iar primul zbor in spatiu este asteptat sa aiba loc in anul 2021.

CITESTE SI:  Cum ar putea deveni calatoriile spatiale cu viteza luminii posibile

Dupa zborul sau initial, nava spatiala ar putea fi andocata cu Statia Spatiala Internationala in 2023. Daca totul decurge conform planului, atunci o varianta fara echipaj uman a navei spatiale va fi trimisa catre Luna in 2025, inainte sa li se permita oamenilor sa intre la bord pentru o calatorie catre Luna care va avea loc, sa speram, in 2029.

Recent, anumite surse au indicat faptul ca Agentia Spatiala Europeana ar putea colabora cu Rusia, agentia europeana pare ca a discutat cu Roscosmos pentru a lucra impreuna la o misiune pentru a trimite oameni la polul dus al Lunii.

De asemenea, se asteapta ca si China va trimite oameni pe Luna prin propriul program spatial in anii 2020, iar Rusia si-a exprimat interesul de a lucru cu China pentru a stabili o colonie lunara. Dar NASA, va intrebati?

Agentia este concentrata pe trimiterea oamenilor pe Marte, iar acest lucru s-ar putea intampla in jurul anilor 2030 daca totul decurge conform planului. In acest moment, NASA nu are planuri de a trimite oameni pe Luna.

CITESTE SI:  WhatsApp are 1 miliard de utilizatori activi zilnic care trimit 55 de miliarde de mesaje in fiecare zi

Acum, cateva observatii foarte normale. Cum a trimis Statele Unite oameni pe Luna in anii ’60, o vreme cand tehnologia era foarte slab dezvoltata fata de acum si cum de le-a luat atunci atat de putin timp sa se pregateasca (mai ales ca nu era o super-putere ca astazi)?

In anii ’60, le-a luat doar cativa ani, iar in ziua de azi Rusia (cu tehnologia lor avansata) poate trimite oameni pe Luna abia in 2029, iar China incepand cu anul 2020.

Nu prea s-a vorbit despre centura de radiatii mortala Van Allen care se intinde pe zeci de mii de kilometri in drumul spre Luna (incepe de la 1500 de kilometri si se termina la 40000 de kilometri deasupra Pamantului).

CITESTE SI:  Ce ii avertizeaza Netflix pe oameni, legat de un film

Absolut toate misiunile spatiale de pana acum (spatiale si americane) au avut loc sub altitudinea de 1500 de kilometri.

In 1998, nava Space Shuttle a zburat pana la altitudinea de 500 de kilometri, una dintre cele mai mari altitudini atinse vreodata, cu 1000 de kilometri sub zona in care incepe centura de radiatii.

Chiar si atunci, astronautii au fost atat de severe, incat astronautii au vazut flash-uri de lumina chiar si cu ochii inchisi.

Radiatiile au fost atat de severe incat au penetrat invelisul navei, invelisul protector al costumelor, si craniile astronautilor.

In 1998, cu 1000 de kilometri sub centura de radiatii. Iar in anii ’60, se intoarce Neil Armstrong de pe Luna si nu acuza niciun rau fizic, desi el trebuia sa fie mort fara ca macar sa ajunga la centura de radiatii, daramite sa mai si treaca prin ea.