fbpx

Rusia si Statele Unite construiesc o baza lunara

Rusia si Statele Unite construiesc o baza lunara

Au circulat zvonuri conform carora Rusia si Statele Unite lucreaza impreuna pentru a construi o baza lunara. Surse din interiorul tarii spun ca directorul organizatiei lor spatiale din Rusia, Roscosmos, urma sa anunte un acord de parteneriat cu NASA saptamana aceasta.

Nu exista prea multe lucruri in privinta carora Statele Unite si Rusia cad de comun acord in ziua de azi. Relatiile dintre cele doua tari s-au inrautatit in ultimele luni, dar asta nu le va opri pe agentiile spatiale sa lucreze impreuna.

CITESTE SI:  Cum depaseste Foxconn criza cu coronavirusul Wuhan din China

S-a spus recent ca Roscosmos din Rusia va anunta un nou parteneriat cu NASA din Statele Unite in aceasta saptamana. Roscosmos si NASA au lansat declaratii care spun ca cele doua tari au o viziune comuna pentru explorarea umana.

Declaratiile confirma ca vor construi impreuna o baza lunara. Proiectul in sine se numeste Gateway Deep Space. Aceasta este o baza lunara pe care agentia NASA din Statele Unite intentioneaza sa o construiasca pe orbita lunara incepand cu anii 2020.

CITESTE SI:  Ce Mac-uri nu vor mai rula aplicatii Windows, indica surse

Declaratia mentioneaza ca lucrarile la aceasta baza lunara vor incepe la mijlocul anilor 2020. Altii parteneri internationali ar putea de asemenea sa participe pentru a lucra alaturi de Statele Unite si Rusia.

Roscosmos din Rusia mentioneaza, de asemenea, ca vor fi create un set de standarde tehnice internationale care vor fi utilizate pentru baza lunara si dincolo de ea. Atat sistemele de sustinere a vietii, cat si porturile de andocare se vor baza pe designul rusesc.

CITESTE SI:  De ce Twitter i-a suspendat permanent contul acestui utilizator

Chiar si sistemele existente de sustinere a vietii de pe Statia Spatiala Internationala sunt situate in sectiunea rusa. Mai este inca un drum lung de parcurs inainte ca aceasta baza lunara sa se materializeze, dar acesta este un pas in directia cea buna. Acesta arata ca, in ciuda relatiilor nu prea bune, cel putin Rusia si Statele Unite nu impiedica progresul in spatiu.