fbpx

Rusia s-ar putea razbuna daca Google retrogradeaza agentiile de stiri RT si Sputnik in rezultatele de cautare

Rusia s-ar putea razbuna daca Google retrogradeaza agentiile de stiri RT si Sputnik in rezultatele de cautare

Eric Schmidt, presedintele executiv al companiei parinte a Google, Alphabet, a indicat recent ca Google ar putea retrograda rezultatele de cautare ale mass-mediei finantate de guvern, cum ar fi agentiile de stiri RT si Sputnik din Rusia.

Aceasta declaratie de retrogradare pare sa fi iritat Rusia. Roskomnadzor, agentia de comunicatii a Rusiei, a luat legatura cu Google pentru a clarifica declaratia lui Eric Schmidt.

Agentia din Rusia spera ca raspunsul va fi satisfacator, astfel incat sa nu fie nevoie sa ia masuri mai grave, cum ar fi represaliile. Directorul Roskomnadzor din Rusia, Alexander Zharov, a confirmat serviciului de stiri Interfax ca agentia a trimis o scrisoare catre Google, solicitand mai multe detalii despre comentariile oferite de Eric Schmidt la Forumul International de Securitate al Halifax.

CITESTE SI:  Pentru ce Apple, Amazon si Google formeaza un parteneriat

“Vom primi un raspuns si vom intelege cum trebui sa procedam in continuare”, a spus Zharov din Rusia, adaugand ca, “speram ca opinia noastra va fi auzita si ca nu va trebui sa recurgem la masuri mai serioase”.

CITESTE SI:  Youtube a debutat in sfarsit pe Android Wear, in mod neoficial

Comentariile lui Eric Schmidt de la Google au fost ca raspuns la intrebarea unui membru al publicului despre proeminenta agentiei de stiri Sputnik in alertele de stiri Google. “Suntem foarte constienti de acest lucru si lucram la detectarea acestui tip de scenariu pe are il descrieti si la retrogradarea unor astfel de site-uri”, a adaugat acesta, pomenind de de agentiile de stiri RT si Sputnik.

Eric Schmidt a subliniat, de asemenea, ca Google nu doreste sa interzica agentiile de stiri RT si Sputnik in intregime, pentru ca “nu asa procedam noi”. Sputnik si RT din Rusia au fost mult timp acuzate de raspandirea dezinformarii si propagandei in scopuri politice.

CITESTE SI:  Si motorul de cautare Bing va favoriza site-urile mobile-friendly

Twitter a interzis ambele agentii de stiri RT si Sputnik din reteaua de publicitate luna trecuta pentru a ajuta la protejarea integritatii experientei utilizatorilor. Cu toate acestea, mass-media are libertatea de a folosi platforma Twitter, dar nu se poate promova pe aceasta.