fbpx

Rusia ar putea dezvolta o moneda virtuala pentru a evita sanctiunile internationale

Rusia ar putea dezvolta o moneda virtuala pentru a evita sanctiunile internationale

Relatiile tensionate ale Rusiei cu Occidentul au dus la sanctiuni impotriva tarii si, daca e sa credem o noua stire, tara incearca sa se fereasca de aceste sanctiuni dezvoltand propria moneda virtuala.

Stirea afirma ca aceasta moneda virtuala este destinata sa ajute Rusia sa se sustraga de la sanctiunile financiare internationale. Sanctiunile au dus la interzicerea utilizarii sistemului financiar din Statele Unite si chiar a dolarului de catre zeci de functionari, intreprinderi si agentii guvernamentale rusesti.

CITESTE SI:  Nikon spune ca va produce un sistem serios de camera mirrorless

Multe dintre aceste pedepse au aparut ca raspuns la anexarea Crimeii din Ucraina de catre Rusia in 2014. Financial Times a afirmat ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat agentiilor guvernamentale sa dezvolte o moneda virtuala (criptorubla).

Stirea mentioneaza oficiali anonimi din Moscova. Criptomoneda ii va oferi tarii o modalitate complet diferita de a reglementa tranzactiile financiare in ruble, moneda rusa, evitand sanctiunile financiare care impiedica optiunile de finantare ale Rusiei.

CITESTE SI:  De ce Sphero nu mai produce roboti licentiati de Disney

Potrivit surselor, secretarul in economie al presedintelui Vladimir Putin, Serghei Glazev, a spus despre moneda virtuala in timpul unei intalniri a oficialilor guvernului rus ca “putem sa ne desfasuram activitatea in toata lumea, fara a tine seama de sanctiuni”.

Stirea mentioneaza ca tara are inca nevoie de timp pentru ca toate lucrurile sa functioneze, astfel ca va trece ceva vreme pana ce va aparea criptorubla. Cu toate acestea, o criptomoneda de stat, cum ar fi aceasta, va ajuta un pic sa impiedice Statele Unite sa exercite presiune asupra economiei Rusiei. Aceasta tara nu este singura care se gandeste sa-si lanseze propria moneda virtuala. Se spune ca si statul Israel are in vedere acest lucru.