fbpx
Roverul pe care il poti construi pentru 500 de euro

Roverul pe care il poti construi pentru 500 de euro

Agentia Spatiala Europeana (ESA) ne ofera un proiect interesant. Ne permite sa ne construim propriul nostru rover, iar asta la un cost de doar 500 de euro. Roverul este o replica a lui Rosalind Franklin care va fi lansat catre Marte probabil in 2022.

De la Sojourner la Curiosity, roverii tind sa aiba forme si dimensiuni variate. Dar doar cativa dintre ei sunt interesanti ca roverul nou ExoMy al Agentiei Spatiale Europene.

De asemenea, acesta poate fi construit chiar de tine cu o imprimanta 3D. ExoMy este o replica de 42 de centimetri a roverului Rosalind Franklin al Agentiei Spatiale Europene.

CITESTE SI:  Noul robot al Sony ar putea fi un nou Aibo

Rosalind Franklin nu a putut fi lansat catre Marte in 2020, asa ca lansarea sa a fost reprogramata de agentia spatiala din Europa pentru anul 2022.

Roverul de 42 de centimetri are acelasi sistem de suspensie. Ii poti personaliza partea care contine camera cu diferite elemente – daca optiunea implicita nu e suficient de aspectuoasa pentru tine.

CITESTE SI:  Comertul ajunge in sfarsit pe jocul Pokemon GO

Poti accesa orice ai nevoie – inclusiv instructiunile de asamblare si software-ul – de pe GitHub. Agentia Spatiala Europeana estimeaza ca acest proiect de construire a robotului ii va costa pe oameni 500 de euro, suma necesara pentru materiale si componente.

De asemenea, va fi nevoie de doua saptamani pentru a imprima 3D cele de trebuinta. “Ne-am concentrat pe realizarea unui design cat mai accesibil si ieftin. Foloseste un computer Raspberry Pi si piese electronice disponibile online si la orice magazin de hobby”, conform ESA.

CITESTE SI:  Samsung sarbatoreste succesul lui Samsung Z1 printr-o varianta aurie

Daca 500 de euro se incadreaza in bugetul tau, poti incerca acest proiect de construire a roverului. Agentia Spatiala Europeana sustine ca spera ca studentii universitari vor folosi designul ca pe o modalitate de a studia robotica si de a se familiariza cu misiunea ExoMars. Ce parere ai despre aceasta stire? Te-ai incumeta sa construiesti asa ceva?