fbpx

Robotul Kirobo Mini al Toyota interactioneaza cu oamenii si poate incapea in locul unde iti tii paharele in masina

Robotul Kirobo Mini al Toyota interactioneaza cu oamenii si poate incapea in locul unde iti tii paharele in masina

Inca de cand robotul astronaut Kirobo s-a intors pe Pamant din misiunea sa spatiala, Toyota a dezvoltat pentru acesta noi modalitati de a ne asista cu forme inovative de comunicare pentru a ne face vietile mai usoare.

Compania are o viziune a viitorului in care vede oamenii si inteligenta artificiala lucrand impreuna pentru o lume mai buna.

Acesta este telul pe care vrea sa-l atinga cu Proiectul Toyota Heart care a creat robotul Kirobo Mini.

Kirobo Mini este un robot foarte mic de doar 10 centimetri, iar Toyota il denumeste “companion de comunicare inalta”, este capabil sa interactioneze cu oamenii si este destul de mic pentru a incapea in locul unde-ti tii cestile in masina.

CITESTE SI:  VIDEO: Ultimul clip video al Waymo iti arata ce vad masinile fara sofer

Kirobo Mini care interactioneaza cu oamenii poate vorbi cu tine, poate gesticula catre tine si chiar detecta si raspunde emotiilor tale, desi Toyota nu a spus cum face asta exact.

Nu numai pentru aceste lucruri a fost construit robotul. Toyota spune ca oamenii petrec in medie 4,3 ani din vietile lor in masinile lor si crede ca sunt multe de invatat despre emotiile si comportamentul uman in timpul condusului, iar aici ar putea sa ajute robotul Kirobo Mini.

CITESTE SI:  Masina electrica care se incarca cu 1448 de kilometri pe ora

Toyota isi imagineaza o lume in care tehnologia robotului Kirobo Mini este integrata in masinile noastre, asimiland astfel ore de date pentru a imbunatati vietile de zi cu zi ale soferilor din toata lumea, cum ar fi indicarea de locuri de vizitat, muzica de ascultat, rute de urmat tinand cont de dispozitia soferului – cum ar fi cele fara prea mult trafic.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce viteza are Bugatti Chiron din piese LEGO, in marime completa

Compania spune ca Kirobo Mini care interactioneaza cu oamenii ar putea in final face condusul o “experienta transformativa emotional si psihic” si este increzatoare ca exista aici posibilitati palpitante, la urma urmei robotul are numele derivat din cuvantul japonez pentru “speranta”.

Sursa: toyota-europe.com