fbpx
Robotul Flippy ocupa jobul de intoarcere a burgerilor

Robotul Flippy ocupa jobul de intoarcere a burgerilor

UPDATE: Vesti bune daca erai ingrijorat ca un robot iti va lua jobul: se pare ca chiar si muncitorii mecanici au nevoie de o pauza din cand in cand. Abia dupa ce a fost pus la lucru in restaurantul CaliBurger din Pasadena, California, in aceasta saptamana, Flippy, robotul care intoarce burgeri, a inceput sa aiba lacune, relateaza USA Today.

Robotii sunt gata sa efectueze multe munci in viitor pe care oamenii le efectueaza acum, iar acest lucru va ameninta in mod evident joburile ale zeci de milioane de oameni.

CITESTE SI:  VIDEO: Un robot iPad participa la o ceremonie de absolvire a liceului in numele unui eleve spitalizate

Una dintre cele mai populare joburi necalificate este intoarcerea burgerilor, iar acum robotii sunt aici pentru a prelua si acea sursa de venit de la oameni. Flippy este un robot capabil sa intoarca burgeri si a inceput sa lucreze intr-un restaurant din Pasadena, Los Angeles.

Flippy se bazeaza pe tehnologia de recunoastere a imaginii si a tehnologiei de detectare a caldurii pentru a stabili care burgeri trebuie sa fie intorsi, iar apoi ii intoarce. Se poate ocupa de pana la 12 burgeri in acelasi timp.

CITESTE SI:  Cercetatorii vor sa denumeasca aceasta caracatita roz "Adorabilis"

Flippy a inceput sa lucreze intr-o singura locatie in Pasadena, Los Angeles, dar a fost instalat de lantul de fast-food Caliburger din California. Lantul intentioneaza sa-l instaleze pe Flippy in 50 de locatii in viitorul apropiat.

Fiecare robot Flippy de intoarcere a burgerilor costa 6000 de dolari si mai costa, de asemenea, 12.000 de dolari pe an pentru a functiona. Este menit sa functioneze initial ca asistent, dar tehnologia din spatele lui Flippy va evolua in timp, pentru a obtine rezultate mai bune in acest job din fast-food. Sigur, nu poate pregati intregul burger si sa-l inmaneze clientului, dar este doar o chestiune de timp inainte ca robotii sa fie capabili de acest job.