fbpx

Robotul care poate merge prin aer cat si in apa

Robotul care poate merge prin aer cat si in apa

Proiectul RoboBee exploreaza intrebarile fundamentale de stiinta, mecanica fluida, controale, design de circuit, fabricatie si computer science.

Robotii au captat cu siguranta imaginatia omenirii, cum ar fi robotul Pepper al Softbank care a fost dus in Franta pentru a asista un supermarket Carrefour, oferind sugestii consumatorilor cand acestia au nevoie.

Acestea fiind spuse, exista un robot care nu este atat de prietenos cu oamenii, dar are si acesta anumite scopuri practice.

RoboBee se intampla sa fie un robot care un design asemanator cu o insecta, fiind capabil sa zboare in aer, precum si sa mearga pe apa ca o rata.

CITESTE SI:  Robotul Pepper s-a epuizat intr-un minut

Multumita echipei de ingineri de la Scoala de Inginerie si Stiinta Aplicata (SEAS) a Harvard, robotul RoboBee care merge prin aer si apa are o dimensiune mai mica decat cea a unei agrafe de hartie, iar acest lucru ii permite sa zboare cu usurinta.

Mai recente ar fi eforturile inginerilor de a reusi sa-i modifice tehnica de falfait, astfel incat daca este nevoie ca RoboBee sa dea o tura inot, acesta poate face asta fara nicio problema.

CITESTE SI:  Galaxy S6 Active - imagini, specificatii si ce se stie pana acum

Sa fie un robot capabil sa opereze atat in aer cat si in apa este o provocare care a fost depasita cu RoboBee, iar echipa SEAS s-a inspirat de la o specie de pasare de mare pentru asta, o pasare care poate zbura si inota, in functie de necesitati.

CITESTE SI:  Ce pret are noul aspirator robot Roomba i7+ care se goleste singur de gunoi

Robotul RoboBee circula in aer si in apa are o greutate de aproximativ 80 de miligrame si se va baza pe straturi plate de fibra de carbon taiate cu laserul care au fost legate impreuna folosind plastic incastrat cu scopul de a forma un cadru.

Elemente de actionare piezoelectrice sunt folosite pentru a propulsa aripile din plastic la 120 de batai pe minut, in asa fel incat sa poata zbura. [Conferinta de presa]