fbpx
Robotul bitPaintr se bazeaza pe inteligenta artificiala pentru a face portrete

Robotul bitPaintr se bazeaza pe inteligenta artificiala pentru a face portrete

Ii stii pe acei artisti stradali care par sa aiba mult mai mult talent decat cei de la galeria de arta locala?

Ei bine, portretul tau poate fi acum facut de un robot, in loc sa te bazezi pe talente umane, multumita lui Pindar Var Arman.

Vi-l amintiti pe Sonny din filmul “Eu, robotul”? Acesta era un robot care putea desena, schita sau memora o scena foarte rapid.

Nu vi s-a parut ciudat ca creionul pe care il folosea nu avea nevoie sa fie ascutit in ciuda faptului ca desena atat de multe linii la o viteza atat de mare in cateva secunde? Asta e magie, nu stiinta.

CITESTE SI:  Bocco - robotul de familie

Totusi, avem exemple de roboti in lumea reala care deseneaza portrete, desi la o viteza mult mai mica comparativ cu personajul fictiv Sonny, dar este un inceput.

Exista o campanie pe Kickstarter pentru bitPaintr, un robot care se bazeaza pe inteligenta artificiala pentru a desena portrete.

CITESTE SI:  Google foloseste AI pentru a spune care fotografii ne plac

Nu numai ca BitPaintr cu inteligenta artificiala va schita portretele, dar le va si picta intr-o maniera artistica. Pindar Van Arman este persoana din spatele proiectului bitPaintr.

Acesta a fost pictor in cea mai mare parte a vietii lui, dar recent a decis sa lucreze la roboti care picteaza.

Arta sa va fi forma, functia si designul masinilor sale, precum si algoritmii care le alimenteaza. In fotografiile incarcate pe un anumit website, robotul bitPaintr cu inteligenta artificiala poate fi vazut cum lucreaza cu o pensula pe o panza pentru portrete.

CITESTE SI:  Samsung cumpara o companie de inteligenta artificiala pentru a ajuta Bixby

Va fi o combinatie a inteligentei artificiale proprii a bitPaintr si a directiei artistice a lui Arman cand vine vorba despre crearea unui portret.

La terminare, panza va fi trimisa prin posta persoanei care a plasat comanda, incarcand fotografia pentru bitPaintr.

Cu siguranta, bitPaintr cu inteligenta artificiala se va dovedi foarte util in crearea portretelor fara niciun fel de interventie umana.