Robotii modulari Cubroid te invata programare

Robotii modulari Cubroid te invata programare

Cineva a fost in Seul recent si s-a intalnit cu Mark Jaekwang Shin, CEO-ul CUBROID, un startup care lucreaza la un design modular de robot care se bazeaza pe cuburi care pot fi asamblate pentru a forma mecanisme mai complexe.

Designul CUBROID de roboti modulari adopta o abordare educationala, iar compatibilitatea sa nativa cu LEGO il scoate in evidenta in fata rivalilor. Exista cateva concepte similare, cum ar fi Cubelets (299 de dolari) care este probabil cel mai similar, dar exista cateva diferente.

In primul rand, designul de roboti modulari Cubroid ii invata programare pe copiii mai mici in varsta de 5-12 ani. Interfata de utilizator este foarte simpla. In al doilea rand, designul de robot modular Cubroid este compatibil cu piesele LEGO din prima, in timp ce Cubelets are accesorii pentru ca acest lucru sa functioneze.

CITESTE SI:  Baloane cu filmul The Interview plutesc peste Coreea de Nord

Cel care a fost recent in Seul, Coreea de Sud, nu a folosit suficient de mult sistemul Cubroid pentru a trage concluzii, dar ceea ce este important este sa stiti ca cele doua optiuni exista si ca conceptul in sine este interesant. Robotii modulari Cubroid functioneaza astfel: acestia au noua tipuri de cuburi (sau blocuri de constructie).

CITESTE SI:  Aplicatia WeChat din China se lauda cu un numar urias de conturi in intreaga lume

1. 1x Cub Master: creier (computer)
2. 4x cuburi de senzori: proximitate, lumina, atingere, buton
3. 4x Cuburi de actiune: motor cu curent continuu, servi motor, sunet, lumina LED
4. Exista un cub “dumb” pentru scop structural

Aceste cuburi nu utilizeaza conectori fizici si toate blocurile “vorbesc” intre ele prin Bluetooth. Blocurile de roboti modulari Cubroid sunt controlate prin Bluetooth de pe un computer sau mobil printr-o aplicatie.

Cand blocul Master este incarcat cu un program, robotul modular poate executa un program fara a fi controlat in mod activ la un computer. Lipsa conectorilor electrici este grozava, dar exista un dezavantaj: fiecare cub trebuie incarcat individual, deci fiti pregatiti sa aveti in jurul vostru cateva cabluri micro-USB.

CITESTE SI:  Ce explicatie da Samsung pentru faptul ca Galaxy S10 5G a luat foc

Programabilitatea designului de robot Cubroid modular este disponibila in special prin intermediul aplicatiilor pentru tablete si PC. Proiectat pentru cei mici, permite o intuire si reactie simpla, acestea fiind principalele evenimente de programare. In momentul de fata, forme complexe de programare, cum ar fi buclele, nu sunt disponibile cu interfata de utilizator simpla a designului Cubroid de robot modular pentru cei mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *