fbpx

Robotii Aibo din Japonia primesc propriile funeralii

Robotii Sony Aibo din Japonia primesc propriile funeralii

Robotii Aibo au fost aliniati cu zecile in prefectura Chiba, Japonia, dar nu au fost expusi pentru vreun targ de tehnologie. Ei au fost practic onorati cu propriile lor funeralii. In unele privinte, a fost un ceremonial de funeralii ca oricare altul din Japonia.

Robotii Aibo ai companiei Sony din Japonia sunt probabil unii dintre cei mai emblematici roboti, mai ales ca au fost lansati pe vremea in care robotii de consum nu erau la fel de comuni si accesibili.

CITESTE SI:  VIDEO: Acest robot alimentat de lumina poate fi folosit pentru a curata panourile solare

Cu toate acestea, se pare ca, la fel ca patrupezii adevarati, cei Aibo nu “traiesc” pentru totdeauna, iar in Japonia, se pare ca robotii Aibo care sunt “morti” primesc propriile funeralii.

Aceste funeralii sunt destul de elaborate, deoarece sunt efectuate in modul traditional, adica exista fum de tamaie si un preot care canta o sutra care este de obicei rezervata oamenilor neinsufletiti pentru ca oamenii sa se roage pentru o tranzitie pasnica in cealalta lume.

CITESTE SI:  Sezonul 7 al serialului Urzeala Tronurilor a fost piratat de 1 miliard de ori

In aceste funeralii, fiecare dispozitiv Aibo din Japonia vine cu o eticheta pentru a arata de unde provine si carei familii a apartinut. Aceste funeralii sunt de fapt ceva ce au avut loc in ultimii ani, compania de reparatii electronice A-Fun Co. trimitand dispozitivele Aibo la templu.

Vorbind pentru Japan Times, Nobuyuki Norimatsu – care conduce A-Fun – a fost citat spunand: “Am dori sa readucem sufletele la proprietari si ca robotul sa fie transformat intr-o masinarie care ii utilizeaza piesele. Nu luam piese inainte de a li se organiza o ceremonie de funeralii”.

CITESTE SI:  Ce autonomie minima are opulenta masina electrica Audi E-Tron

Sony din Japonia a reinviat practic robotul Aibo in ultima vreme, iar acesta arata mai prietenos si mai asemanator unui animal patruped. Aceste dispozitive au fost disponibile pentru precomanda in Japonia anul trecut si era nevoie ca utilizatorii sa plateasca un abonament.