fbpx
Rezultatul procesului dintre Epic Games si Apple

Rezultatul procesului dintre Epic Games si Apple

Epic Games a lansat acum ceva vreme procesul impotriva Apple si practic Epic Games si-a exprimat nemultumirea despre modul in care Apple conduce App Store si despre comisioane.

Se pare ca procesul dintre Apple si Epic Games s-a sfarsit in cele din urma, dar, din pacate, niciuna dintre parti nu a obtinut lucrurile pentru care se razboiau in instanta.

Intr-o hotarare a judecatoarei Yvonne Gonzalez Rogers in proces, practic aceasta a respins afirmatia companiei Epic Games conform careia compania din Cupertino e monopolista in temeiul legilor federale si statale antitrust.

CITESTE SI:  Apple lanseaza iOS 8.2 cu suport pentru Apple Watch

Parea ca instanta s-a pronuntat in favoarea companiei din Cupertino, dar judecatoarea din proces a concluzionat si ca Apple s-a implicat in comportament anticoncurential in temeiul legilor concurentei din California.

Judecatoarea a emis in proces o hotarare care interzice companiei Apple sa interzica dezvoltatorilor sa includa in aplicatiile lor si in metadate butoane, linkuri externe sau alte apeluri la actiune care directioneaza clientii catre mecanisme de cumparare, pe langa achizitiile din aplicatii si comunicarea cu clientii prin mijloace de contact obtinute in mod voluntar de la clienti prin inregistrarea contului in cadrul aplicatiei”.

CITESTE SI:  Ce preturi mari ar putea avea noile iPhone-uri

Practic, compania din Cupertino va fi obligata in urma procesului sa permita dezvoltatorilor sa includa informatii care sa le permita sa comunice utilizatorilor ca exista metode alternative de plata.

Intr-un fel, Apple a hotarat deja acest lucru pentru a solutiona o ancheta in Japonia, asa ca noua hotarare a instantei nu aduce ceva nou.

CITESTE SI:  Schimbari la Facebook. News Feed-ul sau este acum mai lizibil

Desi pare ca niciuna dintre companiile Epic Games si Apple nu a obtinut lucrurile dorite, compania din Cupertino declara ca instanta s-a pronuntat in favoarea sa, si anume ca App Store nu incalca legile antitrust. De asemenea, conform CEO-ului Epic Games, decizia in urma procesului nu e in favoarea dezvoltatorilor sau consumatorilor.