fbpx

Reddit interzice comunitatii sa vanda si sa cumpere arme de foc

Reddit interzice comunitati sa vanda si sa cumpere arme de foc

Incercarea Reddit de a-si curata comunitatile include acum ceea ce acele comunitati cumpara si vand. Site-ul social Reddit a actualizat politicile de interzicere a comertului cu arme de foc, explozibili, droguri si servicii cu “contact sexual fizic”.

Recent, YouTube a anuntat o modificare a politicilor sale, si anume ca clipurile video care vand arme de foc sau care furnizeaza linkuri catre site-uri web care vand pistoale si altele vor fi interzise.

Se pare ca YouTube nu este singura companie care incearca sa reduca accesul la armele de foc, deoarece intr-o postare pe Reddit intr-o actualizare a politicilor sale pentru comunitate, prima pagina auto-proclamata a internetului interzice, de asemenea, vanzarile de arme de foc.

CITESTE SI:  De ce Twitter blocheaza PNG-urile animate

Anuntul acestei politici actualizate a Reddit nu acopera doar cumpararea si vanzarea armelor de foc, ci si munitia, explozibilii, drogurile (inclusiv alcoolul si tutunul), serviciile cu plata care implica contact sexual fizic, bunuri furate, informatii personale si documente oficiale falsificate sau valuta.

CITESTE SI:  Apple le-a cerut furnizorilor sa produca pana la 90 de milioane de iPhone-uri pana la sfarsitul anului

Reddit adauga, de asemenea, o atentionare pentru comunitatea sa, si anume ca platforma lor nu este destinata utilizarii ca piata in care se pot cumpara si vinde lucruri. “Cand luati in considerare un cadou sau o tranzactie de bunuri sau servicii care nu sunt interzise de aceasta politica, retineti ca Reddit nu este destinat sa fie utilizat ca piata si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru tranzactiile pe care utilizatorii individuali ar putea decide sa le intreprinda in ciuda acestui fapt. Intotdeauna amintiti-va: luati contact cu straini pe internet”.

CITESTE SI:  De ce Sony ar lucra la un senzor full-frame de 60MP care inregistreaza 8K

In zilele noastre, exista multe dezbateri cu privire la subiectul controlului armelor de foc. Ne indoim ca sunt niste dezbateri care pot fi rezolvate vreodata, sau cel putin nu in curand, dar intre timp se pare ca platforme precum Reddit si YouTube incearca sa determine armele defoc sa fie mai putin vizibile.