fbpx
Recordul stabilit de misiunea spatiala Crew-1 a SpaceX

Recordul stabilit de misiunea spatiala Crew-1 a SpaceX

Compania SpaceX din Statele Unite a lansat acum cateva luni misiunea Crew-1 care a transportat astronauti la bordul Statiei Spatiale Internationale. Conform unei stiri, Crew-1 s-a incheiat si s-a dezvaluit ca a stabilit un record.

Misiunea Crew-1 a companiei americane SpaceX a revenit in siguranta pe Pamant si a stabilit un nou record. Agentia NASA din Statele Unite a confirmat ca Crew-1 a stabilit un record pentru cea mai longeviva nava spatiala americana cu echipaj uman, capsula Crew Dragon a SpaceX rezistand 168 de zile pe orbita, inainte de a ameriza in largul coastei Floridei.

CITESTE SI:  Cum vrea Apple sa schimbe stabilizarea de imagine din iPhone-uri

Anteriorul record a fost stabilit in februarie 1974, cand un echipaj a petrecut 84 de zile pe orbita intr-o misiune in nava lor spatiala. Agentia NASA a reiterat ca aceasta a fost prima amerizare pe timpul noptii pentru o nava spatiala americana cu echipaj uman, de la Apollo 8 din 1968.

CITESTE SI:  De ce Amazon va lansa peste 3000 de sateliti in spatiu

Realizarea nu e complet neasteptata, mai ales ca echipa era destinata sa petreaca aproximativ 6 luni efectuand experimente, spacewalk-uri si alte activitati la bordul SSI.

Misiunea Crew-2 a companiei SpaceX din SUA e menita sa aiba aceeasi longevitate in spatiu. Totusi, misiunea finalizata Crew-1 este o realizare importanta. Acest lucru indica cat a evoluat zborul in spatiu intr-o jumatate de secol si faptul ca navele spatiale private pot gestiona unele dintre cele mai solicitante sarcini ale calatoriilor in spatiu cu echipaj uman.

CITESTE SI:  Sase servicii de informatii americane spun sa nu cumparam telefoane Huawei si ZTE

Ce parere ai despre recordul de longevitate in spatiu stabilit de misiunea Crew-1 a companiei SpaceX din Statele Unite? Crezi ca compania SpaceX din Statele Unite va stabili un nou record de longevitate al unei nave spatiale in viitorul apropiat?