Record pentru numarul Pi de la Google. Cate cifre din Pi s-au aflat

Record pentru numarul Pi de la Google. Cate cifre din Pi s-au aflat

Google a sarbatorit intr-un mare fel Ziua Numarului Pi in acest an. Una dintre echipele sale a doborat recordul mondial Guiness pentru cea mai precisa valoare a numarului Pi.

Emma Haruka Iwao si colegii sai de la compania Google au folosit puterea calcului cloud pentru a calcula 31 de trilioane (31 de mii de miliarde) de cifre ale constantei matematice si pentru a stabili un record.

Angajata Google – Emma Haruka Iwao – si echipa sa au doborat recordul mondial Guiness pentru calcularea celei mai exacte valori a numarului Pi. Nu e mare surpriza faptul ca aceasta realizare a fost anuntata de Ziua Numarului Pi.

Echipa a folosit puterea de calcul cloud pentru a executa cu succes calcule pentru 31.415.926.535.897 de cifre ale lui Pi. Emma Haruka Iwao lucreaza ca dezvoltator cloud la Google.

CITESTE SI:  De ce investeste Google in KaiOS - sistemul de operare pentru telefoane simple

Ea si echipa ei au stabilit si recordul de 22.459.157.718.361 de cifre din 2016. Acelasi program a fost folosit pentru a calcula numarul Pi si in acest an.

Cu toate acestea, avantajul a fost oferit de motorul de calcul Google bazat pe cloud. Pentru a calcula cele 32 de trilioane de cifre ale lui Pi, au fost necesare 25 de masini virtuale si 121 de zile pentru a executa calculul.

Detinatorul anterior al recordului, Peter Trueb, a folosit un computer foarte rapid cu 24 de hard disk-uri de 6TB pentru a stoca setul de date urias produs.

CITESTE SI:  Apple spulbera stirile despre vanzarile dezamagitoare ale lui iPhone X

Acest calcul de record anterior al numarului a fost terminat in 105 zile. Emma Haruka Iwao de la Google a mentionat ca una dintre cele mai mari provocari cu acest proiect a fost nevoia de mult spatiu de stocare si memorie pentru a calcula cifrele.

Peste 170 de TB de spatiu de stocare a fost folosit pentru ca acest calcul de record al numarului sa fie terminat. Rularea acestui intreg calcul de cifre in cloud a protejat proiectul de orice eventuala problema hardware, fara a mentiona faptul ca infrastructura cloud a Google este destul de solida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *