fbpx
Rata de adoptare a Apple Pay

Rata de adoptare a Apple Pay

Conform unui sondaj realizat recent, s-a dezvaluit rata de adoptare a serviciului de plati Apple Pay al companiei din Cupertino, Statele Unite. Nu e rata de adoptare la care s-a gandit compania din Statele Unite.

Cand compania din Cupertino, Statele Unite, a anuntat Apple Pay, parea o caracteristica logica. Folosind iPhone-ul sau smartwatch-ul Apple Watch in loc de un card de credit/debit fizic, cumparaturile intr-un magazin sunt mai convenabile, mai ales daca nu esti genul care transporta cu el o gramada de lucruri.

CITESTE SI:  Ce companie testeaza securizarea Face ID si Touch ID de la Apple

Cu toate acestea, la sapte ani de la lansare, pare ca rata de adoptare a platformei e redusa. Intr-un sondaj realizat de PYMNTS, s-a constatat ca rata de adoptare e foarte scazuta.

In primul rand, doar 43,5% dintre consumatori detin dispozitive care suporta Apple Pay si doar 70% dintre comercianti accepta Apple Pay. De asemenea, doar 6,1% dintre tranzactiile eligibile sunt facute folosind acest serviciu al companiei din Statele Unite.

CITESTE SI:  In ce tara va plati Google editorii de stiri pentru a folosi fragmente din stirile lor

In sondaj, s-a constatat ca 93,9% dintre cei cu serviciul activat nu foloseau aceasta platforma, ceea ce indica faptul ca interesul exista, doar ca doar unii folosesc acest serviciu de plati.

Cu toate acestea, se pare ca, in ceea ce priveste platile cu portofele mobile, 45,5% dintre tranzactii au fost realizate folosind acest serviciu de plati. Asta inseamna ca, desi adoptarea Apple Pay e redusa, adoptarea portofelului mobil pentru plati online e la un nivel superior, asa ca aceasta poate fi o directie pe care Apple o poate explora.

CITESTE SI:  Cu ce hotspot a efectuat AT&T primul test de navigare pe 5G

Desigur, retine ca acest sondaj despre rata de adoptare nu reprezinta neaparat intreaga lume sau toti utilizatorii Apple Pay, asa ca poate ca in unele regiuni acest serviciu de plati e mai la moda printre utilizatori. Ce parere ai despre asta? Esti un utilizator al serviciului?