fbpx

Raspunsul Instagram la faptul ca aplicatia sa acceseaza mereu camera pe iPhone

Raspunsul Instagram la faptul ca aplicatia sa acceseaza mereu camera pe iOS 14

Conform unei noi stiri, s-a descoperit ca aplicatia Instagram acceseaza tot timpul camera pe iPhone-uri, lucru scos la iveala de noul sistem de operare iOS 14 pentru iPhone-uri. Reprezentantii companiei Instagram din Statele Unite au oferit un raspuns la aceasta situatie.

Unii utilizatori au venit cu teorii ale conspiratiei conform carora aplicatiile de social media precum Facebook si Instagram ne urmaresc conversatiile. Cum altfel ar avea aceste platforme abilitatea de a afisa reclame pentru produse si servicii despre care tocmai am vorbit?

CITESTE SI:  Panourile solare ale carei companii au luat foc la un depozit Amazon

Desi companiile au negat vehement aceste practici, e greu de eliminat aceasta idee, mai ales ca utilizatorii au observat ca, in urma instalarii iOS 14 beta pe iPhone-urile lor, aplicatia Instagram acceseaza in orice moment camera smartphone-ului in timp ce folosesc aplicatia, chiar si daca nu captureaza fotografii, ci doar rasfoiesc feedul.

CITESTE SI:  Presedintele Donald Trump ar fi obsedat de compania Amazon

Intre timp, Instagram a prezentat si sustinut ca aceasta e o eroare si ca o va remedia intr-un update viitor a aplicatiei pentru iPhone. “Accesam camera dv. doar atunci aveti nevoie. De exemplu, cand treceti de la Feed la Camera. Am gasit si remediem o eroare in iOS 14 Beta care indica faptul ca se foloseste camera, chiar daca nu e folosita. Nu accesam asa ceva in aceste cazuri si nu este inregistrat continutul”, conform companiei Instagram din Statele Unite.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum vad copiii jocul original Nintendo Gameboy?

iOS 14 pentru iPhone a venit cu unele imbunatatiri in privinta vietii private, aceasta noua platforma a companiei americane Apple notificand utilizatorii de fiecare data cand sunt accesate anumite aspecte ale iPhone-urile lor, cum ar fi clipboard-ul, microfonul si camera. S-a descoperit ca peste 50 de aplicatii populare au accesat in secret clipboard-ul pe smartphone-uri, fara consimtamantul utilizatorului.