Qualcomm introduce cipul Snapdragon 820A pentru masini

Qualcomm introduce cipul Snapdragon 820A pentru masini

Qualcomm a dezvaluit un nou cip de automobile la CES 2016 care aduce impreuna sistemele de entertainment si de informatii in masina, cu un accent mai mare pus pe siguranta.

Qualcomm a lansat o noua versiune a procesorului de varf Snapdragon 820 la Consumer Electronic Show 2016. Snapdragon 820A este destinat industriei de automobile si avand in vedere ca platformele smart si conectate de masini castiga popularitate, producatorii de hardware le vor convine cu siguranta performanta cu care vine noul cip Qualcomm.

CITESTE SI:  Microsoft: "Va rugam nu incercati sa instalati Windows 10 pe Surface 3"

Anteriorul cip al Qualcomm pentru automobile era 602A care a fost anuntat in 2014. Toata puterea lui 820 este la bord, exista procesorul Kryo pe 64 de biti si procesorul grafic Adreno 530 si sunt promise viteze LTE de pana la 300Mbps.

De asemenea, producatorii de masini vor putea accesa functionalitatea de inteligenta a masinii a lui Snapdragon 820 pentru a construi propriile produse de navigare si de infotainment.

CITESTE SI:  Cum ajuta AI armata americana la repararea autovehiculelor

Chiar daca compania de cipuri a dezvaluit un nou cip pentru masini, compania nu va intrerupe imediat productia procesorului  Qualcomm 602A, in ciuda faptului ca noul cip ofera mai multa putere, compatibilitate cu mai multi senzori si conectivitate imbunatatita.

De fapt, Audi are de gand sa foloseasca procesorul 602A in automobilele sale din 2017. Snapdragon 802A va avea suport pentru platforme populare, cum ar fi Android Auto, Car Play si QNX. Qualcomm indica faptul ca producatorii vor putea trimite update-uri over the air pentru platformele lor.

CITESTE SI:  Ce problema au masinile Toyota Prius, in ciuda faptului ca fusesera rechemate anterior

Compania va incepe sa trimita mostre hardware ale Snapdragon 820A producatorilor in primul trimestru. Tocmai din acest motiv, foarte probabil Snapdragon 820A nu va aparea in masini inainte de sfarsitul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *