Qualcomm inainteaza un proces in China pentru a opri productia iPhone-urilor

Qualcomm inainteaza un proces in China pentru a opri productia iPhone-urilor

Producatorul american de cipuri Qualcomm a inaintat un proces in China solicitand interzicerea productiei si vanzarii de iPhone-uri in tara, transmite Bloomberg. Procesul companiei sustine ca i-au fost incalcate brevete.

Este vorba despre cea mai recenta batalie de natura legala dintre titanii in tehnologie care a inceput in ianuarie cu privire la faptul ca Apple trebuie sa-i plateasca niste taxe companiei americane.

“Apple utilizeaza tehnologii inventate de Qualcomm fara sa plateasca”, spune purtatoarea de cuvant a Qualcomm pentru Bloomberg. Apple a inceput lupta de natura legala la inceputul anului 2017 cu un proces de 1 miliard de dolari in care sustinea ca compania americana a solicitat taxe pentru tehnologii care nu au nicio legatura cu Qualcomm, potrivit CNBC.

CITESTE SI:  Gainile lui Bill Gates au ofensat Bolivia

Qualcomm a ripostat cu propriul proces in luna aprilie, iar Apple a inceput ulterior sa retina platile catre producatorii iPhone-ului, ceea ce a lovit producatorul multinational de cipuri atat de tare incat a fost necesar ca acesta sa-si reduca cu aproape jumatate de miliard de dolari estimarile pentru trimestrul trei al anului 2017.

In iulie, compania americana a escaladat litigiul inaintand un proces la Comisia Internationala pentru Comert din Statele Unite, solicitand interzicerea importurilor iPhone-urilor “ilegale” in Statele Unite.

CITESTE SI:  Apple ar putea scapa de banda din plastic in viitoarele iPhone-uri

O luna mai tarziu, Comisia Internationala pentru Comert a inceput sa investigheze lupta de brevete legate de productia iPhone-ului. Cele mai recente procese depuse de compania americana Qualcomm in Beijing, China, se refera la trei brevete esentiale non-standard.

Acestea au fost inaintate pe data de 29 septembrie si inca nu au fost publicate, potrivit Bloomberg. O publicatie a contactat companiile Qualcomm si Apple si vom publica raspunsurile atunci cand le vom primi. Sa speram ca nu va trebui sa asteptam prea mult informatiile despre procesele care privesc iPhone-urile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *