Qualcomm dezvaluie o tehnologie noua si avansata de scanare a amprentelor

Qualcomm dezvaluie o tehnologie noua si avansata de scanare a amprentelor

La Mobile World Congress Shanghai 2017, Qualcomm Technologies Inc., o subsidiara a Qualcomm Incorporated, a anuntat noua generatie de solutii ultrasonice de senzori de amprente care vine cu caracteristici imbunatatite.

Desi securitatea prin amprente pe dispozitivele mobile nu este ceva foarte nou, putem spune ca multumita lui iPhone 5s aceasta tehnologie a devenit mai pe larg raspandita si omniprezenta pe dispozitivele mobile din ziua de azi.

In ziua de azi, incepem sa auzim despre cum unii producatori de smartphone-uri incearca sa duca lucrurile la urmatorul nivel prin incorporarea acestor senzori care scaneaza amprente dedesubtul displayurilor.

CITESTE SI:  Ce performanta ar avea cipul Snapdragon 855 de la Qualcomm

Daca abia astepti aceste dispozitive, Qualcomm ar avea ceva pentru tine pregatit pentru vara anului viitor. Anuntata la MWC Shanghai, Qualcomm a dezvaluit o noua tehnologie de scanare a amprentelor care este practic o versiune mai noua si mai avansata a solutiei sale anterioare care era cunoscuta sub numele de Sense ID.

Acesti noi senzori de amprente de la aceasta companie vor fi capabili de scanare prin display, sticla si metal, ceea ce inseamna ca producatorii de smartphone-uri care cauta o solutie integrata o pot folosi pe cea a Qualcomm.

Spre deosebire de senzorii capacitivi mai traditionali, senzorii companiei Qualcomm se vor baza pe ultrasunete, modalitate prin care acestia sunt capabili sa scaneze amprenta prin displayul smartphone-ului tau.

CITESTE SI:  Ce metoda are tastatura noului MacBook Pro de a respinge praful

Pe langa asta, acesti senzori care scaneaza amprente vor fi de asemenea capabili sa-ti masoare ritmul cardiac si fluxul sanguin. Cum am spus deja, producatorii au incercat sa obtina ceva similar cu solutia companiei Qualcomm.

Am auzit zvonuri conform carora Samsung se chinuie sa faca in asa fel incat aceasta tehnologie sa functioneze pe dispozitivele lor si am mai auzit ca se spune ca Apple incorporeaza ceva similar in iPhone 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *