fbpx

Publicatia care revine pe Twitter dupa ce a fost interzisa pe aceasta platforma

Publicatia care revine pe Twitter dupa ce a fost interzisa pe aceasta platforma

O anumita publicatie care a publicat o stire compromitatoare despre Hunter Biden si care a distribuit acea stire pe platforma Twitter a fost blocata de aceasta platforma.

Ulterior, dupa ce au aparut revolte in spatiul public din cauza blocarii rauvoitoare a acelei publicatii, compania Twitter a decis din senin sa-si schimbe politica.

Publicatia The New York Post a lui Rupert Murdoch a revenit pe platforma Twitter, dupa ce platforma si-a actualizat politica. Aceasta stire poate fi confuza, dar nu la fel de confuza precum incercarile Twitter de moderare.

CITESTE SI:  La ce foloseste camera din interiorul masinii Tesla Model 3

Pentru a recapitula: pe 14 octombrie, publicatia The New York Post a publicat o stire compromitatoare despre Hunter Biden, ruda apropiata a lui Joe Biden – candidatul la presedintia Statelor Unite.

Compania sustine ca o parte dintre materialele aparute in acea stire sunt rezultatul unor hackuri. Platforma a suspendat contul publicatiei The New York Post pentru 6 tweeturi legate de acea stire si a blocat linkuri catre acea stire, invocand politica materialelor hack-uite, dar si o politica privind informatiile private.

CITESTE SI:  Cum se ocupa YouTube de subiectele controversate care predispun la dezinformare

Acest lucru a dus, probabil in mod previzibil, la o revolta. Pe 15 octombrie, liderul de incredere si siguranta al Twtter, Vijaya Gadde, a postat pe Twitter ca politica materialelor hack-uite a companiei se va schimba si ca Twitter “nu va mai elimina continutul hack-uit decat daca este partajat chiar de catre hackeri sau de catre cei care actioneaza impreuna cu ei”.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum se va numi noua companie rezultata din fuziunea T-Mobile cu Sprint

Pe 16 octombrie, CEO-ul Jack Dorsey al Twitter a scris ca blocarea linkului a fost un lucru nedrept, iar un purtator de cuvant al platformei a declarat pentru publicatia The New York Times ca informatiile care anterior erau “informatii private” s-au raspandit intr-o asa masura incat nu mai puteau fi considerate private. Prin urmare, articolul acelei publicatii nu mai incalca politica platformei privind informatiile private.