fbpx

Prototipul telefonului Ara facut din bucatele a fost prezentat pentru prima data pe de-a intregul

Prototipul telefonului Ara facut din bucatele a fost prezentat pentru prima data pe de-a intregul

Telefonul modular, adica cel construit din mai multe bucatele, Project Ara, a debutat in 2013 cand era sub conducerea Motorola. De atunci, telefonul a parcurs un drum lung, iar potrivit unui anunt recent, acesta va fi lansat in acest an in Puerto Rico. La conferinta Google I/O 2015, compania a prezentat primul prototip de telefon Project Ara functional, i s-au schimbat componentele din mers, iar in final s-a facut o demonstratie mai practica.

Mai demult s-a mentionat ca Project Ara va fi dezvaluit la expozitia MWC 2015, dar nu s-a intamplat asta. Daca credeati ca Google a renuntat la acest proiect, ei bine, se pare ca nu-i asa.

CITESTE SI:  "Viitorul este cu adevarat Android" spune directorul senior al BlackBerry

Un prototip de telefon Project Ara a fost prezentat la conferinta Google I/O 2015. De fapt, Rafa Camargo de la Google a fost cel care a facut parada cu un prototip Project Ara pe deplin functional in cadrul prezentarii ATAP (Advanced Technology and Projects ).

Aici este un lucru interesant. In trecut, Google a demonstrat functionarea mai multor componente pentru telefonul prototip Project Ara, dar abia acum, la conferinta I/O 2015, vedem pentru prima data telefonul asamblat. Acesta a fost asamblat din mai multe piese, iar acestea au inceput sa functioneze la unison.

CITESTE SI:  HMD Global incheie un parteneriat cu Carl Zeiss pentru ca noile telefoane Nokia sa aiba camere Zeiss

In conditiile in care inginerul Google a creat ansamblul telefonului prototip, acesta a aratat celor prezenti cum functioneaza. I-a introdus un modul de camera, dupa care l-a pornit.

Apoi, punctul culminant al demonstratiei a fost atunci cand inginerul a luat telefonul prototip creat din bucatele si le-a facut tuturor celor prezenti o poza. Inginerul Google a demonstrat cat de usor este sa-ti creezi propriul tau smartphone Ara cu componentele pe care le doresti tu.

CITESTE SI:  Startup-urile de recunoastere faciala sustin ca sunt cautate dupa aparitia lui iPhone X

Prima data, acesta a adaugat procesorul, difuzorul si acumulatorul, dupa care l-a pornit. Smartphone-ul Ara facut bucatele s-a incarcat rapid, ruland ultima versiune de Android.

Desi asamblarea smartphone-ului prototip nu a parut foarte dificila, Google nu a precizat cand anume va fi lansat pe piata acest smartphone prototip cu piese detasabile. Cu toate acestea, circula niste zvonuri conform carora Google va lansa acest smartphone pe piata din Puerto Rico in acest an pentru a fi testat de cei de acolo.