fbpx

Proiectul Tango al Google se va inchide pe data de 1 martie 2018

Proiectul Tango al Google se va inchide pe data de 1 martie 2018

Acum ca cel mai nou proiect de realitate augmentata al Google, ARCore, s-a lansat si functioneaza, compania este gata sa recunoasca faptul ca vechiul proiect de realitate augmentata – Proiectul Tango – este mort.

Anul trecut, a fost lansat Lenovo Phab 2 si desi faptul ca Lenovo lanseaza un nou telefon nu mira pe nimeni, ceea ce a determinat ca Phab 2 sa fie diferit este faptul ca este primul smartphone Project Tango din lume.

CITESTE SI:  Xiaomi Mi 6 a fost oficial lansat - specificatii si pret

Pentru cei care nu stiu, aceasta este practic abordarea de catre Google a tehnologiei realitatii augmentate si, din nefericire, se pare ca proiectul respectiv se apropie de final.

Intr-un tweet de contul de Twitter, Google a anuntat ca Project Tango se va inchide pe 1 martie 2018. “Incepand cu 1 martie 2018, oprim suportul.  Ii multumim comunitatii noastre incredibile de dezvoltatori care a efectuat astfel de progrese cu Tango in ultimii ani”.

CITESTE SI:  Senzorul de camera de smartphone care e capabil de autofocalizare DSLR

Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca Google nu mai lucreaza la tehnologia realitatii augmentate. In schimb, Proiectul Tango reprezinta mai mult prima incercare a Google in domeniul realitatii augmentate si acum ca se indreapta catre urmatorul lor proiect care este ARCore si care se pare ca va fi mai accesibil comparativ cu Tango si se asteapta sa-si gaseasca drumul pe smartphone-urile produse de companii precum Samsung, LG, Huawei, ASUS si multi altii.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum incearca operatorii din Statele Unite sa elimine nevoia parolelor

Pana in prezent, Google a testat apele cu ARCore prin lansarea de Stickere pentru realitate augmentata care sunt un mod pentru camerele Pixel care permit utilizatorilor sa introduca personaje in scenele camerei care pot potrivi iluminarea pentru a arata ca sunt intr-adevar acolo. Dar totusi e pacat ca s-a inchis cel vechi.