fbpx

Proiectul Google prin care compania intentioneaza sa elimine parolele

Proiectul Google prin care compania intentioneaza sa elimine parolele

Dupa mai multe anunturi incredibile, echipa ATAP a companiei Google a facut inca un anunt in cadrul conferintei Google I/O. Urmatorul proiect al companiei Google poarta numele de Project Abacus si este destinat sa elimine parolele prin observarea mai multor activitati, cum ar fi modul cum scrii, cum mergi, cum vorbesti si nu numai.

Modalitatea de deblocare pe baza de model din sistemul de operare Android a fost una dintre cele mai populare metode de deblocare a telefonului mobil, dar apoi au aparut senzorii pentru scanarea amprentelor care s-au dovedit a fi o metoda de securitate mai simpla si mai eficienta. Cu toate acestea, compania Google vrea sa creeze o noua metoda de securitate care sa fie mai sigura.

CITESTE SI:  Poti folosi acum Skype pentru a trimite bani din Paypal unor persoane

Proiectul Abacus al companiei Google vrea sa duca securitatea mobila dincolo de parole si amprente digitale. Acesta va folosi in schimb ceva mai unic, si anume obiceiurile tale personale, iar telefonul iti va monitoriza constant obiceiurile pentru a determina daca tu esti cel care-l foloseste. Aceasta metoda de securitate alternativa pentru parole va fi bazata pe cuvintele pe care le scrii si pe aplicatiile pe care le folosesti in mod obisnuit.

CITESTE SI:  O masinarie cu inteligenta artificiala se enerveaza atunci cand este intrebata despre moralitate

De asemenea, vor fi folosite recunoasterea vocala si cea faciala pentru un plus de securitate. In acest fel, daca telefonul iti este furat, acesta va fi stii ca nu tu esti cel care il foloseste, datorita modelului diferit de utilizare.

La conferinta I/O 2015, Google a demonstrat faptul ca sistemul este capabil sa distinga modelele de comportament ale unor utilizatori diferiti. Pare a fi o metoda mai buna decat scanarea de amprente pentru ca s-a dovedit ca senzorii de amprente digitale pot fi pacaliti.

CITESTE SI:  Se pregateste un nou standard WiFi, mai sigur

Pur si simplu iei amprenta unei persoane si o pui pe senzor. Proiectul Abacus prin care se doreste eliminarea parolelor a fost dezvoltat de departamentul ATAP al companiei Google prin colaborarea cu 33 de universitati. Acestea au testat 40TB de date din 28 de state. Ramane de vazut daca compania Google va implementa in viitor aceasta idee, dar monitorizarea constanta probabil va face ca bateria sa se consume mai rapid.