fbpx
Progresul LG la dezvoltarea 6G, viitoarea conectivitate mobila

Progresul LG la dezvoltarea 6G, viitoarea conectivitate mobila

Compania LG din Coreea de Sud lucreaza inca de pe acum la dezvoltarea 6G, conectivitatea mobila care va succeda 5G. Asta desi nici macar 5G nu a devenit standardul in industria de telecomunicatii.

Smartphone-urile cu 5G sunt tot mai raspandite in ziua de azi, iar un telefon fara 5G pare ceva neobisnuit. Dar 5G nu e inca standardul in industria de telecomunicatii.

Desi se lanseaza retele 5G in ziua de azi, conectivitatea mobila 5G nu e inca omniprezenta. Deci aceasta conectivitate va deveni noul standard abia in urmatorii ani.

CITESTE SI:  Ce pret are acest smartphone 5G ieftin

Intre timp, se lucreaza si la 6G, iar progresele par uimitoare. Asta pentru ca compania LG din Coreea de Sud a anuntat un nou progres in dezvoltarea 6G, si anume ca a transmis 6G la o distanta de 100 de metri.

Intr-adevar, aceasta e distanta. Ca sa fim cinstiti, acest lucru nu e ceva suprinzator, avand in vedere etapa incipienta a dezvoltarii de catre LG. Asta pentru ca problema cu frecventele THz folosite de conectivitatea mobila 6G e faptul ca acoperirea lor e foarte limitata.

CITESTE SI:  VIDEO: Unde a fost efectuata prima operatie la distanta prin 5G

E posibil ca solutia ar putea fi inmultirea turnurilor celulare de catre LG, dar acest lucru nu ar fi neaparat fezabil. In plus, ar fi costitisor, motiv pentru care LG lucreaza cu Institutul Fraunhofer Heinrich Hertz pentru a crea un amplificator de putere care poate directiona intr-un mod mai eficient semnalul.

CITESTE SI:  LG ar putea lansa un G4 Note

Retine ca standardul 6G la care lucreaza LG nu se va lansa prea curand. Dar cand se va lansa, aceasta conectivitate mobila va fi mai impresionanta decat e in acest moment. Cel putin asta se spera.

Ce parere ai despre progresele companiei LG din Coreea de Sud in privinta dezvoltarii conectivitatii mobile 6G? Cand crezi ca vor aparea in lume primele retele compatibile cu aceasta conectivitate mobila?