fbpx
Producatorul de cipuri care va prioritiza comenzile de cipuri de la Apple

Producatorul de cipuri care va prioritiza comenzile de cipuri de la Apple

In acest moment, exista un deficit global de cipuri pe piata, iar acesta afecteaza companii de smartphone-uri precum Apple, dar si producatori auto.

Din fericire pentru compania din Cupertino, Statele Unite, un producator de cipuri de renume va prioritiza comenzile de la compania din Cupertino.

In acest moment, exista un deficit global de cipuri care, fara indoiala, va afecta lansarea anumitor produse. De exemplu, compania Samsung din Coreea de Sud a ales sa omita gama Galaxy Note in acest an din aceasta cauza.

CITESTE SI:  Ce smartphone Samsung nu va include incarcator, conform unei noi stiri

Cu toate acestea, se pare ca smartphone-urile iPhone 13 ale companiei din Statele Unite din acest an nu vor fi afectate in aceeasi masura.

Asta pentru ca, potrivit unei stiri de DigiTimes, producatorul de cipuri TSMC din Taiwan va acorda prioritate companiei din Cupertino. Conform stirii, producatorul TSMC din Taiwan va prioritiza comenzile de la Apple si de la anumiti producatori auto.

CITESTE SI:  Apple sta pe o gramada de bani cash de 250 de miliarde de dolari

In ceea ce priveste Apple, acest lucru nu e surprinzator. Asta pentru ca, de ani de zile, TSMC a fost unul dintre principalii parteneri de productie ai companiei din Statele Unite.

E posibil ca, datorita proceselor de productie avansate ale TSMC, seria de cipuri A a Apple a putut egala si chiar depasi smartphone-urile Android.

Recent, au fost lansate noile cipuri M ale Apple, iar acestea inlocuiesc procesoarele Intel din Mac-urile companiei din Cupertino. Conform publicatiei 9to5Mac, faptul ca producatorul TSMC prioritizeaza Apple nu inseamna ca nu vor exista obstacole pentru acea companie.

CITESTE SI:  Ce robot a fost testat de armata franceza pentru instruirea militarilor

Conform CEO-ului Tim Cook al Apple, compania din Cupertino s-ar putea inca confrunta cu un deficit de cipuri in masa. Asta inseamna ca, chiar si cu acea prioritate din partea producatorului TSMC, procesul de productie poate fi problematic pentru compania din Cupertino, Statele Unite.