Producatorii chinezi devin rapid companiile de top de smartphone-uri ale lumii

Vanzatorii chinezi devin rapid companiile de top de smartphone-uri ale lumii

Opt din cele 12 companii de top de smartphone-uri ale lumii pe parcursul primului trimestru al anului 2016 sunt chineze, iar acestea includ Huawei, Oppo, Xiaomi, Vivo, ZTE, Lenovo, TCL si Meizu, potrivit IC Insights.

De-a lungul ultimilor ani, a existat un flux de companii chineze care nu numai ca au reusit sa castige o bucata semnificativa din piata lor natala profitabila, dar de atunci au inceput sa se aventureze si pe alte piete de pe glob.

Tocmai de aceea, nu este surprinzator sa aflam ca aceste companii devin rapid vanzatorii de top de smartphone-uri din lume.

CITESTE SI:  Guvernul britanic vrea sa restrictioneze aplicatiile de mesagerie cu criptare end-to-end

Potrivit unei noi cercetari, se pare ca 8 dintre cele 12 companii de top de smartphone-uri din lume sunt chineze.

IC Insights a concluzionat in cercetarea sa ca pe parcursul primului trimestru al anului 2016, producatorii care provin din China s-au dovedit a fi 8 din cei 12 vanzatori de top ai lumii.

Acesti vanzatori chinezi includ, Huawei, Oppo, Xiaomi, Vivo, ZTE, Lenovo, TCL si Meizu. Acestia au totusi ceva de prins din urma cand vine vorba despre cifre.

Samsung din Coreea de Sud a ramas cel mai mare vanzator de smartphone-uri din lume cu 81,5 milioane de unitati, aceasta fiind compania de top de smartphone-uri.

CITESTE SI:  Cum incearca Facebook sa recastige increderea utilizatorilor

Apple cade pe locul al doilea cu 51,6 milioane de unitati. Huawei, Oppo si Xiaomi au cazut pe locul al treilea, al patrulea, respectiv al cincilea.

IC Insights se asteapta ca trei companii vor cadea anul acesta din lista cu 12 vanzatori de smartphone-uri de top, fata de anul trecut. Acestia includ Sony si Microsoft.

Vanzarile de smartphone-uri ale acestor companii au scazut cu 3,4 milioane de unitati, respectiv 2,3 milioane de unitati in primul trimestru al acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *