fbpx

Procesorul Intel de 5GHz pentru laptopuri portabile

Procesorul Intel de 5GHz pentru laptopuri portabile

O noua stire releva faptul ca compania Intel din Statele Unite va lansa doua noi procesoare cu frecventa de pana la 5GHz si, respectiv, 4,5GHz, pentru laptopuri portabile.

Anterior, laptopurile portabile nu erau considerate ca fiind la nivelul utilizatorilor intensivi. Cele doua noi procesoare ale companiei americane Intel au fost prezentate la un eveniment recent din acest an. Vor fi lansate mai tarziu in acest an.

Cand ne gandim la laptopuri subtiri si de dimensiuni reduse, mizam ca obiectivul lor e, desigur, portabilitatea. Daca esti in cautarea unui notebook high-end, probabil poti opta pentru ceva mai voluminos care poate integra hardware de varf.

CITESTE SI:  Compania care a creat primul cip pe 2nm din lume

Din fericire, nu va mai fi cazul. Asta datorita ultimelor procesoare Intel 11th gen. La evenimentul Computex 2021, compania Intel din Statele Unite a dezvaluit noile sale procesoare U-Series, adica Core i7-1195G7 si Core i5-1155G7.

Cel dintai ofera o frecventa de baza de 2,9GHz, dar utilizatorii pot creste frecventa acestui procesor Intel single-core pana la 5GHz. Astfel, laptopurile portabile pot in sfarsit functiona la o frecventa de 5GHz si sa fie pe masura utilizatorilor intensivi si pretentiosi.

CITESTE SI:  O bresa de securitate in procesoarele Intel a fost descoperita, rezolvarea ar putea duce la o scadere a performantei

De asemenea, nici Core i5-1155G7 nu e lent, frecventa lui de baza fiind de 2,5GHz dar putand fi crescuta la 4,5GHz. Noile cipuri ale companiei Intel din Statele Unite se vor lansa in toamna acestui an, iar unele notebook-uri viitoare vor integra aceste cipuri.

CITESTE SI:  Cum smartphone-ul Samsung Galaxy S10 ar putea fi o forta in fotografie

Deci daca te-ai decis sa cumperi un nou laptop portabil si cu procesor de varf, poti cumpara unul dintre acelea. Ce parere ai despre asta? Crezi ca noile laptopuri portabile cu aceste procesoare de la compania Intel din Statele Unite se vor vinde la preturi prohibitive? Si ce crezi despre faptul ca niste laptopuri portabile pot functiona la o frecventa de 5GHz?