fbpx

Prin ce metoda ingenioasa se curata minele explozive din anumite zone, mai sigur si mai eficient

Prin ce metoda ingenioasa se curata minele explozive din anumite zone, mai sigur si mai eficient

In pofida investitiilor record pentru curatarea zonelor de minele explozive in 2017, investitii care s-au ridicat la 770 de milioane de dolari la nivel mondial, aproape 2800 de oameni au fost ucisi si mii de alti oameni au fost raniti de minele explozive si alte ramasite explozive ramase dupa razboaie.

Intelegem ideea de a folosi mine explozive in vreme de razboi. Acestea pot fi ascunse in sol, ceea ce inseamna ca pot fi folosite pentru a mentine siguranta intr-o anumita zona.

CITESTE SI:  Atat de spectaculos arata smartphone-urile iPhone 12 ale Apple

De asemenea, exploziile pot fi un fel de alarma, le da de stire soldatilor cand inamicul e aproape. Cu toate acestea, odata ce razboiul s-a incheiat, ce se intampla cu minele explozive? Problema e ca nimic.

De obicei acestea sunt lasate acolo, ceea ce pune piedici oamenilor care vor sa repopuleze o zona dupa razboi, civili nevinovati putand calca accidental pe ele.

Cu toate acestea, procesul scoaterii lor este primejdios si lent. Dar o companie pe nume 4M Analytics crede ca poate imbunatati procesul folosind AI.

CITESTE SI:  De ce Epic Games critica Apple si Google

Practic se foloseste invatare automata si, pe baza unor date vechi si noi colectate prin teledetectie, sistemul AI va putea identifica cu precizie minele explozive dintr-o zona.

In perioada de testare de doi ani de pe zone din Israel presarate cu mine, s-a descoperit ca circa 80% din fiecare zona a fost curatata de minele explozive.

CITESTE SI:  HP dezvaluie noi laptopuri EliteBook care vin cu ceva foarte util

Vorbind pentru The Jerusalem Post, Raz Ezra de la 4M Analytics a spus: “Tehnologia noastra AI a fost validata in trei proiecte din Israel si am gasit o corelatie de 100% intre zonele periculoase pe care le-am identificat si ceea ce am gasit in cele din urma”.

Compania doreste in prezent sa ajunga la acorduri cu guvernele din lume, 4M Analytics sperand sa inceapa lucrul cu AI in tari precum Ucraina, Turcia, Nigeria si Cipru.

Facebook