Primul SSD de 6TB va fi disponibil in curand

Primul SSD de 6TB va fi disponibil in curand

Pentru unii, nu exista niciodata suficient spatiu de stocare si tocmai de aceea aceia se bazeaza pe hard disk-uri externe si pe servicii de stocare in cloud. Chiar daca cele mai multe laptopuri si PC-uri desktop din ziua de azi vin cu hard disk-uri de cativa TB, unora nu li se pare suficient.

SSD-urile (Solid State Drive), pe de alta parte, sunt diferite de hard disk-uri. Nu au parti in miscare ca si hard disk-urile, asa ca au un consum mai redus de energie, si sunt mai rapide dar problema este ca sunt mult mai scumpe. Tocmai de aceea, Solid State Drive-urile pentru PC-uri au o capacitate de stocare de numai cateva sute de GB.

CITESTE SI:  Opera Mini si Mobile primesc protectii impotriva generarii de monede virtuale

SSD-urile de mare capacitate nu sunt destinate muritorului de rand pentru ca sunt foarte scumpe. Totusi, acest lucru nu a oprit un producator sa produca primul SSD de 6TB. Acesta va putea fi achizitionat incepand cu luna iulie. Solid State Drive-ul de 6TB a fost fabricat de compania japoneza Fixstars. Compania va lansa in curand 3 SSD-uri de 2,5 inch, si anume 1000M, 3000M si 6000M.

CITESTE SI:  Lockheed Martin construieste arme cu laser pentru Fortele Aeriene ale Statelor Unite

Primele doua vor oferi un spatiu de stocare de 1TB, respectiv 3TB si vor folosi o interfata de 6Gbps si memorie flash pe 19nm. SSD-ul 6000M va oferi un spatiu de stocare de 6TB si va folosi memorie flash pe 15nm. Se asteapta ca viteza de citire va fi in jur de 540MB/s, iar cea de scriere de 520MB/s.

CITESTE SI:  De ce Amazon renunta la piata locala din China

Pretul SSD-ului de 1TB va fi de 820 de dolari, dar pretul celorlalte doua nu este inca cunoscut. Evident, vor fi mult mai scumpe, dar pentru cei care nu-i deranjeaza ca SSD-ul costa de 4 ori mai mult decat calculatorul, nu va fi nicio problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *