fbpx

Primul dispozitiv Apple cu cip pe 3nm

Primul dispozitiv Apple cu cip pe 3nm

S-a dezvaluit care ar putea fi primul dispozitiv al companiei Apple din Cupertino, Statele Unite, care ar putea integra un cip pe 3nm. Acel dispozitiv al companiei americane s-ar putea lansa in 2022.

Conform unor stiri, unul dintre partenerii Apple, producatorul de semiconductori TSMC din Taiwan, lucreaza pentru a reduce procesul de fabricare a procesoarelor pentru dispozitive.

Cu toate acestea, se pare ca compania Apple din Cupertino, Statele Unite, nu va folosi noul proces mai intai pe iPhone-uri. In schimb, conform unei stiri de Nikkei, compania din Cupertino ar putea lansa primul sau cip pe procesul de 3nm mai intai pe dispozitivul iPad Pro, in 2022.

CITESTE SI:  VIDEO: O recenzie pentru camera lui OnePlus Two inainte de lansarea smartphone-ului

Cel mai probabil, compania Apple din Statele Unite va lansa un nou iPad Pro in 2022, iar unul dintre aspectele importante ale acestui dispozitiv ar putea fi utilizarea unui cip pe 3nm.

Se pare ca abia in 2023 va fi lansat primul iPhone cu cip pe 3nm. Asta pentru ca, conform unor stiri, iPhone 14 din 2022 se va baza pe un cip pe 4nm care e totusi o imbunatatire in comparatie cu procesul de 5nm utilizat in prezent de iPhone 12 si care ar putea fi utilizat si de iPhone 13 care va fi lansat anul acesta.

CITESTE SI:  Modalitatea Microsoft de a aduce Xbox Game Pass Ultimate pe iOS, fara sa adere la App Store

Nu suntem siguri de ce compania Apple din SUA ar prioritiza procesul de 3nm pentru iPad Pro in detrimentul iPhone-ului. In trecut, Apple integra noile functii si caracteristici mai intai pe iPhone si mai apoi pe iPad.

CITESTE SI:  De ce noul Mac Pro al Apple devine si mai scump

Dar acum dispozitivele iPad integreaza primele LiDARA, ecrane cu frecvente ridicate si chiar si cipul M1. Oricum ar fi, in general oamenii nu pot detecta ca un cip pe 3nm e mai performant decat unul pe 4nm in utilizarea de zi cu zi.

Dar pentru marketing si pentru cei pasionati de noutati, acest lucru ar putea conta. Ce parere ai despre asta? Crezi ca vor exista deosebiri intre procesul de 3nm si cel de 4nm pe dispozitivele Apple?