fbpx

Primele case construite prin printare 3D

Primele case construite prin printare 3D

Este o casa in graba. O companie chineza a valorificat tehnologia de printare 3D pentru a construi 10 case intr-o zi – o alternativa mai ieftina, mai rapida si mai sigura la constructiile mai traditionale.

WinSun a construit casele in Shanghai folosind patru imprimante 3D gigantice care au o latime de 10 metri si o inaltime de 6,6 metri, potrivit agentiei chineze de stiri Xinhua.

Acestea produc un amestec de ciment si resturi de constructie pentru a construi peretii strat cu strat, un proces similar cu modul in care un cofetar ar crea o prajitura.

CITESTE SI:  Ce companie importanta a fost infectata cu malware ransomware

“Am achizitionat parti pentru imprimanta din strainatate si am asamblat imprimanta 3D intr-o fabrica din Suzhou”, a declarat CEO-ul WinSun, Ma Yihe, pentru International Business Times.

Acum un an de zile, arhitectii Hedwig Heinsmann si Hans Vermeulen de la DUS Arhitects si-au pus in gand sa construiasca o casa folosind printare 3D. 3D Print Canal House este primul proiect prin care se incearca printarea unei case exclusiv din plastic ecologic. Ei au amplasat in Amsterdam “KamerMaker” – o imprimanta 3D de 5 metri si jumatate care de anul trecut printeaza elemente de constructie strat cu strat. Acum, acolo se afla “KamerMaker 2.0” – o a doua imprimanta care este de marimea unui container de marfuri care este transportat maritim. Ea va putea imprima camere intregi.

CITESTE SI:  A fost demolata casa gresita dupa o greseala pe Google Maps

Dar nu numai in Amsterdam se printeaza case. Compania chinezeasca WinSun a printat primele case din beton, 10 in mai putin de 24 de ore. Intr-un interviu, Heinsmann a precizat ca motivul pentru care foloseste plastic in printarile sale este ca ajuta foarte mult daca nu-ti place forma intrucat o poti topi si sa printezi altceva. Constructia din cadrul proiectului 3D Print Canal House este vizitata de circa 1000 de persoane in fiecare luna, inclusiv grupuri, scoli, experti si jurnalisti. Chiar si Barack Obama a fost una dintre persoanele care au vizitat casa construita 3D. I-a parut a fi un proiect de viitor.

Facebook