fbpx

Primarul din Chicago crede ca toti absolventii de liceu ar trebui sa stie coding

Primarul din Chicago crede ca toti absolventii de liceu ar trebui sa stie coding

Primarul din Chicago a facut un apel la guvernul federal pentru a face orele de coding pe calculator o cerinta obligatorie pentru absolvirea liceului.

Primarul, care a fost anterior seful staff-ului lui Obama, a prezis ca daca administratia ar face orele de coding o prioritate nationala, mai multe decizii politice educationale se vor aranja in jurul lor.

Ar trebui ca fiecare persoana tanara sa invete coding? Cu cat tehnologia devine o parte din ce in ce mai integranta a vietilor noastre si avand in vedere ca tot mai multe joburi si industrii se bazeaza pe tehnologie si coding mai mult ca niciodata, raspunsul ar putea fi “da” pentru unii.

CITESTE SI:  De ce Rolls-Royce va folosi AI pentru motoarele sale de avioane

In Chicago, primarul orasului, Rahm Emanuel, pare sa creada la fel. Potrivit unui articol de The Hill, primarul orasului Chicago si-a exprimat opinia ca fiecare absolvent de liceu ar trebui sa stie coding, iar acesta chiar a mers mai departe si a spus ca el crede ca asemenea materii ar trebui sa devina obligatorii in scoli.

CITESTE SI:  Un primar german inchide un pod pentru a le permite jucatorilor Pokemon GO sa se joace in siguranta

Primarul orasului Chicago a fost citat spunand, “Sa le facem obligatorii. N-am nicio problema cu Common Core (initiativa educationala). Am adoptat-o in oras, unul dintre primele orase care a facut asta. E grozav. (Dar) ai nevoie de aceasta abilitate – politica nationala. S-o facem o cerinta de absolvire a liceului.”

Primarul oasrului Chicago a fost un sustinator important in a face coding-ul sa devina obligatoriu in scoli. Inca de cand a devenit primar in 2011, acesta a facut cativa pasi pentru acest tel si se asteapta ca pana in 2018, materia computer science si coding va deveni obligatorie pentru absolvirile de liceu, cel putin in ceea ce priveste orasul Chicago.

CITESTE SI:  VIDEO: Unde ar putea construi The Boring Company a lui Elon Musk o legatura de mare viteza

Primarul orasului Chicago crede chiar ca materia ar putea fi folosita in locul meritelor la matematica, stiinta, sau chiar o limba straina.

In Arkansas, liceele sunt acum obligate sa ofere cursuri de coding. Chiar si presedintele Obama crede ca invatarea elevilor sa codeze in liceu este o idee grozava.

Facebook