Premiera. Cum au reusit astronautii sa creeze carne in spatiu

Premiera. Cum au reusit astronautii sa creeze carne in spatiu

Compania Aleph Farms a anuntat acum scurt timp ca a reusit cu succes “un pas mic pentru om si un salt urias pentru omenire” in crearea de carne in spatiu, pe Statia Spatiala Internationala care se afla la o distanta de 339 de kilometri de orice resurse naturale.

Printr-o colaborare internationala cu o companie din Rusia si cu alte doua companii din SUA, Aleph Farms a reusit sa creeze carne in spatiu, astronautii folosind o imprimanta biologica.

Daca nu te simti confortabil cu ideea ca trebuie sa fie ucise vietati ca sa consumi carne, sau daca crezi ca consumul si cererea noastra de carne in crestere duce la schimbari negative in mediul si in climatul nostru, atunci s-ar putea sa fi auzit de faptul ca se incearca sa se creeze asa ceva in laborator.

CITESTE SI:  Cand isi va relua Uber testele cu masini fara sofer

Cercetatorii incearca sa creeze asa ceva de la zero folosind stiinta. Ei bine, se pare ca incercarile omului de a crea asa ceva de la zero s-au extins in spatiu.

CITESTE SI:  Ce zice presedintele Sony, Kazuo Hirai, despre retragerea lui din companie

Pentru prima data astronautii au reusit sa creeze carne in spatiu. Asta datorita muncii depuse de Aleph Farms si partenerii sai. In sectiunea ruseasca a Statiei Spatiale Internationale, astronautii au folosit o imprimanta biologica pentru a crea asa ceva.

Conform companiei Aleph Farms, aceasta realizare e destul de semnificativa datorita faptului ca, in spatiu, astronautii nu au acces la aceleasi resurse la care cercetatorii au acces pe Pamant.

Didier Toubia, cofondator si CEO al Aleph Farms, spune: “In spatiu, nu avem resursele uriase necesare pentru a produce un kilogram de carne. Acest experiment comun marcheaza un prim pas semnificativ pentru realizarea viziunii noastre de a asigura hrana pentru generatiile care vor urma, pastrand in acelasi timp resursele noastre naturale”.

CITESTE SI:  Jony Ive vorbeste despre inlaturarea butonului home din iPhone X

Acestea fiind spuse, aceasta carne creata de astronauti in spatiu e departe de a fi gata pentru productia in masa, dar exista planuri de a extinde experimentul in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *